Recept: Smoothiebowl

Smoothies vind ik lekker. Ik eet relatief weinig fruit, maar eens in de zoveel tijd maak ik een smoothie en neem ik in een keer een belachelijke hoeveelheid fruit. Maar de textuur vind ik vaak te dik om te drinken. Een perfect alternatief is een smoothiebowl.

Ik maak deze met bevroren banaan als basis, waardoor het een dikke textuur krijgt en je dit dus makkelijk kan eten met een lepel. Wist je namelijk dat bevroren banaan een ijsachtige structuur krijgt als je het in de blender of keukenmachine stopt? Op deze manier kun je gemakkelijk zelf een gezond ijs-alternatief maken.
Maar goed, dat is niet waar dit artikel over gaat. Een smoothiebowl dus. Qua fruit kun je hierin heel makkelijk variëren. Kies smaken die jij lekker denkt te vinden bij elkaar en gooi dit simpelweg allemaal samen in de blender of keukenmachine. Pas wel op dat je een sterke blender hebt, want het is best een zware klus voor de blender om bevroren fruit te blenden. Je kunt overigens ook gewoon fruit gebruiken, als je dit lekker vindt. Ik gebruik graag diepvriesfruit omdat dit makkelijk te bewaren is en het zorgt voor een hele verfrissende smoothiebowl. Verder kun je het geheel afmaken door er iets overheen te strooien wat je zelf lekker vindt, zoals fruit, nootjes, granola of rozijnen. Ook kun je voor de variatie bijvoorbeeld een groene smoothiebowl maken met spinazie erin of kun je acai poeder toevoegen. Genoeg variaties mogelijk dus. Lees snel verder voor het recept!
Benodigdheden
Neem voor één groot schaaltje:
- één bevroren banaan
- een handjevol bevroren blauwe bessen en frambozen mix
- een handjevol bevroren mangostukjes
- een flinke scheut melk: ik heb uiteindelijk meer dan het dubbele gebruikt dan op de foto staat. Voeg dit gewoon geleidelijk toe tijdens het blenden totdat de textuur naar wens is.
- topping naar keuze, ik heb gebruikt: 1 mango, in stukjes; rozijnen; notenmix.

Aan de slag
Je gooit dus alle ingrediënten, behalve de topping, in een blender of keukenmachine. Mix dit goed. Het kan zo zijn dat het vast komt te zitten aan de bodem van de blender, schep dit dan even los met een lepel en blend verder tot het een gladde structuur heeft en de consistentie die jij lekker vindt. Houd er wel rekening mee dat je dit dus met een lepel eet en niet drinkt! Giet dan alles in een groot schaaltje, bestrooi met jouw topping naar keuze, en klaar is kees! Zo simpel is het, en ik vind het persoonlijk heerlijk om te eten, vooral tijdens de warme zomerdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *