MAKE-UP ORGANISATIE-TIP

Mijn grootste droom is om een volwaardige make-up tafel te hebben, compleet met een grote spiegel, lampen en tonnen opbergruimte. Helaas is hier op mijn kamer absoluut geen plek voor en wordt make-up organisatie al snel rommelig als je het zomaar ergens neerzet. Dus, al dromend van die make-up tafel, bewaar ik mijn make-up in mijn kledingkast, waar niemand het kan bewonderen, helaas.

In de deur van de kast zit een grote spiegel waar ik elke ochtend goed voor kan gaan zitten terwijl ik mijn make-up doe. Op het begin was de organisatie in de kast onoverzichtelijk en rommelig, totdat ik bij IKEA de perfecte manier om alles op te bergen tegen het lijf liep. Ik kwam namelijk deze plantenhouder tegen. Deze bestaat uit twee verschillende lagen, met elk drie bakjes. De bakjes zijn uitneembaar en ze zijn eigenlijk bedoeld om plantjes in te potten, maar voor mij zijn ze perfect voor bepaalde make-up producten! Ik zal een kort overzicht geven van hoe ik ze ingedeeld heb.
Linksboven bewaar ik lippenstiften. Deze kunnen hierin makkelijk rechtop bewaard worden en ik kan daardoor overzichtelijk naar een lippenstift zoeken.

In het midden, bovenin bewaar ik losse oogschaduw, cream oogschaduw en kleine oogschaduw paletten.

Rechtsboven bewaar ik al mijn bronzers, blushes en highlighters. Dit bakje is een beetje een rommeltje, omdat sommige doosjes wat groter zijn of een vreemde vorm hebben, maar alles past hier precies in.

Linksonder bewaar ik al mijn kwasten. Hier is nog genoeg ruimte voor meer, haha, en deze zou ik ook graag wat meer op willen vullen. Ik ben alleen nog op de zoektocht naar de beste kwasten.

In het midden, onderin bewaar ik foundations, primers en een concealer palette.

Rechtsonder bewaar ik een heleboel verschillende dingen. Eigenlijk alles wat langwerpig en smal is. Hier zitten bijvoorbeeld concealers, oogpotloden, lippotloden en eyeliners in.

Mijn oogschaduw paletten liggen in de kast los opgestapeld naast deze organisator. Ook zit er achter de onderste bakjes nog losse ruimte, waar ik wattenstaafjes en een paar minder geliefde paletten heb liggen, zoals je kunt zien. Dit is een perfecte plek om producten te bewaren waar je wat minder vaak naar reikt, maar die je wel bij de hand wil houden. Je kunt namelijk makkelijk een van de voorste bakjes uitnemen om een van deze producten te pakken.

Voor mij is dit op het moment een ideale manier om mijn make-up te bewaren, vooral omdat het zo toegankelijk is en weinig ruimte inneemt. Ook is dit de beste manier voor mij om overzicht te krijgen in de plekken die producten hebben. Behalve als mijn collectie zoveel groeit dat deze organisator te klein wordt, zal ik er nog veel plezier van hebben.

De plantenbak heet SOCKOR en is verkrijgbaar bij IKEA voor €24,95.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *