STEDENTRIP: GENÈVE

De foto’s zijn gemaakt door mij en Louise Platell (instagram: @louiseplatell)

Voor één dag naar Genève gaan. Klinkt best decadent hè? Toch is dit zeker niet het geval! Voor €43 euro per persoon hadden een vriendin en ik vliegtickets kunnen kopen. We vonden de prijs zo meevallen dat we als verjaardagscadeau een andere vriendin meenamen en hieronder kan je lezen wat wij zoal gedaan hebben en wat we ervan vonden. Geniet ook vooral van de foto’s, want ik heb er een heleboel!

GRATIS OPENBAAR VERVOER
Dit is misschien wel één van de handigste dingen die deze stad te bieden heeft. Zodra je geland bent kan je een kaartje uit een automaat halen, waarmee je voor de eerste tachtig minuten gratis kunt rijden met het openbaar vervoer. Dit is natuurlijk erg handig, aangezien je vanaf het vliegveld met de trein of bus nog naar de stad zelf moet.
Nu is tachtig minuten al heel gul, maar als je verblijft in een hotel is het openbare vervoer zelfs onbeperkt gratis! Hierdoor bespaar je enorm veel geld als je van plan bent veel dingen te bezoeken waarvoor je het openbaar vervoer nodig hebt, wat natuurlijk een groot voordeel is.
Ook zijn er andere mogelijkheden om gemakkelijk door de stad te reizen. Overal kan je fietsen huren die de eerste vier uur geheel gratis zijn! Wel moet je dan een borg betalen van twintig euro, maar dit kan je later op de dag weer opmaken als je ergens gezellig gaat eten en drinken.


Hier zie je hoe de botanische tuin is aangelegd en hoe mooi het erbij staat.

BOTANISCHE TUIN
Wij begonnen met een tripje naar de botanische tuin en ik ben ontzettend blij dat we deze niet gemist hebben. Eigenlijk nog buiten de ingang was ik al in de zevende hemel beland, omdat ik overal prachtige bloemen zag, zoals de allium globemaster, welke één van mijn favorieten tuinplanten is. De tuin was in zijn geheel erg mooi aangelegd en je kon duidelijk zien dat deze met zorg werd onderhouden, omdat alle planten in prachtige staat waren.
Een stukje verder in de tuin was het leukste gedeelte, dat vind ik tenminste. Hier stonden een soort kassen met allerlei tropische planten, cactussen en vetplanten. Zodra ik binnenkwam dacht ik: “Laat me hier maar achter”, omdat dit voor mij echt een paradijsje was. Er stonden zoveel mooie planten en van elke plant wilde ik wel een stekje plukken om mee naar huis te nemen, maar helaas kon dat natuurlijk niet.


Hierboven zie je de allium globemaster, een kleine bron en nog een paar mooie bloemen die in de tuin stonden.


Op deze afbleedingen zie je hoe mooi het gedeelte was in de kassen.


Links zie je een prachtige parijsvogelplant (strelitzia) en daarnaast staan twee planten in het gedeelte met de cactussen.
SINT-PIETERSKATHEDRAAL
Hierna zijn we lopend naar de Sint-Pieterskathedraal gegaan, wat op zich nog een best eind was, maar onderweg zag je zulke mooie dingen dat je niet doorhad dat het zo ver was.
De kathedraal is protestants, dus je ziet niet veel tierelantijnen, maar het glas in lood is wel echt prachtig. Daarnaast kan je de twee torens beklimmen voor vijf euro. Dit raad ik zeker aan, omdat je op deze torens een adembenemend uitzicht hebt op de rest van Genève en het grote meer.


Hierboven zie je de kathedraal en op de laatste afbeelding zie je de mooie straatjes rondom.


Deze afbeeldingen zijn genomen vanaf de toren met het panorama uitzicht. De foto bovenaan dit artikel is ook hier genomen.

HET MEER EN DE FONTEIN
Het allermooiste van deze stad is het gigantische meer. Het lijkt net op een zee en het water is heel helder en blauw. In dit meer staat ook een fontein van 140 meter hoog die je zeker niet mag missen! Je kunt er vlak onder staan, maar als de wind opeens van richting verandert ben je wel he-le-maal nat. Wij hebben dit ook gedaan en je kunt dan nog iets doorlopen en dan zit je op een soort pier, waar je echt kunt genieten van het mooie water en de enorme fontein.
Als je nog een stukje doorloopt kom je uiteindelijk bij het Baby-plage, waar je zowel op een zandstrandje kunt liggen als op een mooie rotspartij aan het water. Je kunt hier eventueel ook nog even genieten van het mooie water als je je zwemkleding mee hebt.


De afbeelding links is genomen op die 'pier', vlakbij de fontein, en de afbeelding rechts is het Baby-plage.

PARKEN
Parken heb je volop in Genève. Ongeveer een kwart van het oppervlakte van Genève bestaat uit openbare parken, waardoor deze stad ook zo bekend staat om het groene uiterlijk. Wij zijn vanaf Baby-plage doorgelopen naar Parc la Grange, het grootste park van de stad. Je hebt hier een mooie rozentuin en prachtige villa's, die zeker een kijkje waard zijn. Geniet ook vooral van de rust en gezelligheid van het park. Ik heb zelfs een lekker dutje op een bankje gedaan, waarna ik weer genoeg energie had om verder te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *