REVIEW: BOOZY COSMETICS KWASTEN

De zoektocht naar goede kwasten kan enorm lang zijn, zeker als je een klein budget hebt. De kwaliteit van low-budget kwasten kan soms flink tegenvallen. Daarentegen zijn populaire, high-quality kwasten vaak redelijk aan de prijs, zoals de kwasten van Zoeva, Real Techniques of Sigma. De webshop Boozyshop verkoopt, naast bekendere merken, ook kwasten van hun eigen merk: Boozy Cosmetics. De producten zien er mooi uit en zijn te koop voor hele redelijke prijzen. Onmiddellijk was ik benieuwd naar de kwasten. Ik bestelde er zeven om te testen. Ben je benieuwd naar wat ik ervan vind? Lees dan snel verder!

Boozy Cosmetics heeft een hele ruime keuze aan kwasten. Voor ieder zit er wel wat wils tussen. Zo hebben ze verschillende soorten foundation kwasten, contour kwasten, enorm veel oogschaduw kwasten, enzovoorts. Hiernaast verkopen ze ook verscheidene kwasten sets, waarmee je over het algemeen ook nog eens goedkoper uit bent. Bij sommige sets krijg je er ook een mooi opbergtasje bij, wat nog een pluspunt is! Er zijn dus genoeg kwasten om uit te kiezen. Dat vind ik top!

De prijzen van de kwasten variëren, maar liggen over het algemeen tussen de €3 en de €10 per stuk. Hiernaast verkopen ze ook andere tools, zoals sponsjes, brush belts en lege palettes. Boozyshop geeft ook vaak korting op verschillende kwasten, met name de sets zijn vaak voordeliger! Zo heb ik mijn kwasten besteld met een 50% korting actie, waardoor de prijzen al helemaal enorm laag waren. Zelf heb ik gekozen voor de rosé gouden kwasten, omdat ik deze simpelweg het mooiste vind, maar er is ook keuze uit kwasten met een zwart met zilveren handel.

Mijn nieuwe kwasten kun je zien op de foto. Ik heb gekozen voor twee kwasten voor het gezicht en vijf kwasten voor de ogen. Van links naar rechts:
– Tapered Face | 2400, €7,99.
– Flat Buffer | 1600, €8,49.
– Angled Shader | 5300, €3,99.
– Tapered Blender | 6400, €3,99.
– Shader | 5150, €3,99.
– Smudge | 5600, €3,99.
– Bent Eye Liner | 7300, €3,49.

Hier onder volgt een korte beschrijving en mijn mening over elke kwast.Tapered Face | 2400, €7,99
Deze kwast is bedoeld voor het aanbrengen van blush en bronzer. Hier vind ik hem zelf ook super voor! Het is een redelijk grote kwast, waardoor het aanbrengen van blush niet heel precies zal zijn. Ik vind hem vooral perfect om mijn gezicht op te warmen met bronzer. Door de grote, zachte haren zorgt hij voor een heel zacht en natuurlijk resultaat.

Flat Buffer | 1600, €8,49
De Flat Buffer kwast is bedoeld om foundation aan te brengen. Ik vind deze kwast super voor als ik een high-coverage foundation gebruik. De make-up wordt niet vlekkerig aangebracht en krijgt een airbrushed effect. Wel brengt hij de make-up redelijk dik aan, dus als je liever een light coverage foundation gebruikt zou ik deze kwast links laten liggen. Verder een prima kwast, die doet wat hij belooft.

Angled Shader | 5300, €3,99
De Angled Shader is schuin afgesneden. Door deze vorm is hij bedoeld om highlighter aan te brengen op het wenkbrauwbot en om oogschaduw in de arcadeboog te blenden. Vooral voor dit laatste gebruik ik hem. De haren zijn heel zacht en fluffy, waardoor oogschaduw mooi en natuurlijk geblend wordt. Wel is de kwast iets te groot om oogschaduw direct aan te brengen in de arcadeboog. Hij is simpelweg het fijnste om enkel mee te blenden.

Tapered Blender | 6400, €3,99
Zoals de naam al doet vermoeden is deze kwast ook bedoeld om te blenden. En daar werkt hij prima voor. De fluffy haren vervagen oogschaduw heel natuurlijk, waardoor je een zachte ooglook krijgt. Een erg fijne blendingkwast.

Shader | 5150, €3,99
De Shader heeft korte, stevige haren en is daardoor vooral geschikt om een kleur oogschaduw over het gehele ooglid aan te brengen. De kwast neemt veel pigment op en brengt de kleuren daardoor erg intens aan. Wel vind ik de haartjes iets te stevig en daardoor niet echt beweeglijk.

Smudge | 5600, €3,99
Naar zo'n kwastje was ik al een lange tijd op zoek! Deze is perfect voor het vervagen van oogschaduw op de lower lash line, waardoor je een smokey look krijgt. Door het kleine formaat past hij precies onder het oog. Deze zal ook erg fijn zijn om een lijntje boven de wimpers te vervagen, denk ik.

Bent Eye Liner | 7300, €3,49
De naam verklapt het al, deze laatste kwast is voor het aanbrengen van eyeliner. Deze zou denk ik erg fijn zijn in combinatie met gel-eyeliner, vanwege het smalle puntje. Zelf gebruik ik geen gel-eyeliner, maar vind ik deze kwast fijn
om een lijntje van oogschaduw te zetten. Hij werkt erg precies en netjes.

Je snapt denk ik al wel waarom ik fan ben van de kwasten van Boozy Cosmetics. De producten zijn van prima kwaliteit, voor een klein prijsje. De prijs-kwaliteit verhouding kan dus bijna niet beter. Daarnaast vind ik het uiterlijk van de kwasten echt super, ik ben helemaal weg van rosé goud! De kwasten liggen fijn in de hand, zijn lekker zacht en verliezen (nog) geen haren.
Helemaal leuk is dat Boozyshop bij een bedrag vanaf €30 een gift meestuurt. Ik had een paar keuzes, maar koos voor mijn zus voor een mini Fluffy Blender, die ze ook verkopen voor €3,49 (!). Dit vind ik een heel leuk extraatje en maakt het bestellen nóg leuker. Al met al, super! Ik ben hartstikke tevreden over  mijn kwasten van Boozy Cosmetics.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *