GLAM UP: BRONZED SUMMER LOOK

Stel je eens voor: je ziet de meest glamorous, mooie ooglook online voorbij komen. Je denkt meteen: “Deze moet ik namaken!” Vol enthousiasme ga je voor de spiegel zitten, verzamel je al je mooiste make-up en ga je aan de slag. Als je eenmaal klaar bent ziet de ooglook zelf er prachtig uit en je glundert blij naar de mooie kleurtjes. Dan doe je een stapje achteruit en bekijk je het geheel. Zucht. Hoe mooi de oogmake-up zelf ook is, het geheel ziet er afschuwelijk uit. De kleuren oogschaduw passen totaal niet bij je huidskleur en winged eyeliner past eigenlijk helemaal niet bij de vorm van je ogen. Mission failed. Verdrietig haal je de make-up er weer af. 

Dit is het probleem met make-up: een look kan fantastisch staan bij de ene persoon, maar verschrikkelijk bij een ander. Iedereen heeft namelijk een andere huidskleur, ondertoon, oogvorm, gezichtsvorm, enzovoorts. Bij de ene staat een dikke kohl liner op de waterlijn subliem, maar als je het bij jezelf probeert zie je eruit als een natgeregende panda. Zo kan ook leeftijd van belang zijn; als de eerste rimpels beginnen te vormen is die full-coverage foundation misschien niet zo’n goed idee meer en kun je beter een BB-cream gebruiken. Make-up is persoonlijk. Dat zul je ervaren door fouten te maken. Toch willen we je hier graag een handje bij helpen. In de nieuwe serie GLAM UP zal je make-up looks niet op mijn gezicht zien, maar ga ik anderen opmaken. Hierin proberen we een zo groot mogelijke variatie in uiterlijke eigenschappen te zoeken, variërend van leeftijd tot huidskleur: alles kan. Op deze manier hopen we te laten zien wat voor make-up mooi samen gaat met bepaalde eigenschappen, maar ook willen we laten zien dat make-up voor iedereen is.

In het eerste deel van GLAM UP starten we met Meike. Meike is negentien jaar oud, met bruin haar en bruine ogen. Ik had van tevoren al bedacht hoe ik Meike op wilde maken: een heel bronzen/gouden look past enorm mooi bij haar huidskleur en ondertoon. Door haar wenkbrauwen lichtelijk te benadrukken en definiëren wordt de focus op de ogen gelegd, waar ik een zachte, smokey look op aan wilde brengen. De rest van het gezicht wilde ik rustig houden. Ik zal je stap voor stap vertellen wat ik gedaan heb en onderaan dit artikel zal ik een volledige lijst met producten toevoegen. Als je deze look na wilt maken hoef je natuurlijk niet precies deze producten zelf te hebben; je kunt ze prima vervangen met soortgelijke producten.

BASIS

Als eerste begin ik met de basis. Omdat Meike van zichzelf al een heel egale huid heeft, heb ik alleen een BB-cream met heel lichte dekking aangebracht met een bufferkwast. Haar sproetjes zijn hierdoor ook nog goed te zien. Hierna heb ik een concealer onder de ogen aangebracht, die wat lichter van kleur is. Hierdoor zal het geheel wat frisser en lichter zijn. Om dit te benadrukken heb ik nog gebaked met een los poeder. Verder heb ik het gezicht een klein beetje gepoederd met een translucent powder. Als laatste heb ik de wenkbrauwen ingevuld met een potlood. Meike heeft zelf al volle, donkere wenkbrauwen, waar maar weinig aan gedaan moest worden. Ik heb netjes de natuurlijke vorm gevolgd en ze licht gedefinieerd. Hierbij heb ik een iets lichter potlood aan de binnenkant gebruikt en een donkerder potlood aan de uiteinden, waardoor het er minder hard uitziet.
GEZICHT

Het gezicht heb ik eerst licht gecontoured, enkel om de gezichtsbotten iets te benadrukken. Ik heb de contour aangebracht onder de jukbeenderen, langs het voorhoofd, de neus en de kaaklijn. Hierna heb ik het gezicht opgewarmd met een warme bronzer. Vervolgens heb ik subtiel een perzik-kleurige blush aangebracht. Ik wilde niet dat deze kleur te veel zou overheersen, omdat ik de focus graag op de ogen wilde hebben. Als laatste heb ik highlighter aangebracht op de jukbeenderen, het puntje van de neus en de cupidoboog.

OGEN 

De ooglook heb ik enorm langzaam opgebouwd, met veel verschillende tinten. De precieze kleuren die ik gebruikt heb kun je onderaan het artikel vinden. Eerst heb ik een matte, witte oogschaduw aangebracht over het gehele ooglid, tot aan het wenkbrauwbot. Dit functioneert enkel om te egaliseren. Vervolgens bracht ik een matte, lichtbruine kleur aan als transitiekleur in en boven de arcadeboog. Daarna heb ik de kleuren in de arcadeboog opgebouwd door steeds een iets donkerdere kleur te gebruiken en deze steeds preciezer aan te brengen. Uiteindelijk heb ik in de outer V nog een heel donkere bruin aangebracht en deze flink geblend zodat het geheel mooi smokey overloopt. Met een stevig kwastje heb ik toen de bronzen kleur over het gehele bewegend ooglid aangebracht en de randjes geblend met een fluffy kwastje. Om de look af te maken heb ik highlighter aangebracht in de binnenste ooghoek en onder de wenkbrauw. Hiervoor heb ik dezelfde gebruikt als op het gezicht. Maak af met wat mascara, et voilà! 

LIPPEN

"Ik wil graag een Kylie Jenner lippenstift!!" riep Meike. Nou, oké dan. Ik heb eerst de lippen omlijnd met een lippotlood en daarna de lippenstift gewoon aangebracht op de lippen. Zo simpel is het.

PRODUCT LIJST

Basis:
- Maybelline Dream Fresh BB Cream
- Catrice Liquid Camouflage Concealer in 020
- Essence Stay All Day Translucent Fixing Powder
- Essence All About Matt! Fixing Compact Powder
- Colourpop Brow Pencil in Banging Brunette
- Anastasia Beverly Hills Brow Wiz in Soft Brown

Gezicht:
- NYX Highlight & Contour Pro Palette in HCPP01 (kleuren gebruikt: HCPS06 en HCPS07)
- Benefit Hoola
- Catrice Sun Glow Shimmering Bronzing Powder in 010 Shimmering Bronze
Primark Ps... Blusher in Taboo
- Mac Mineralize Skinfinish in Soft & Gentle
- Nars Albatross

 Ogen:
- Too Faced Natural Eyes (kleuren gebruikt: Heaven, Nudie en Cashmere Bunny)
- Makeup Geek eyeshadow in Latte
- Morphe 35W (kleuren gebruikt: matte, bruine donkere + bronzen shimmer)
Zoeva Rose Golden palette (kleur gebruikt: Wonder Full)
- Mac Mineralize Skinfinish in Soft & Gentle 
- Maybelline Lash Sensational Mascara

Lippen:
- Primark Ps... Lip Liner Pencil in Desert Sand
- Mac Satin Lipstick in Faux

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *