LIMONCELLO RECEPT

Als ik aan vakantie denk, dan denk ik aan uit eten in ItaliĆ« en achteraf een glaasje limoncello. Dit geeft mij echt een heerlijk zomergevoel. Limoncello is een lekker ‘s zomers drankje. De felgele kleur maakt het enorm herkenbaar. In Nederland kun je een prima flesje limoncello kopen, maar het allerlekkerste is om deze zelf te maken. En dat is eigenlijk ook heel simpel. Mijn moeder heeft dit recept nu al zo vaak gemaakt, dat ze hem helemaal naar haar smaak heeft aangepast. Iedereen die de drank proeft vindt hem heerlijk en vraagt om het recept. In dit artikel deel ik het met je.

De basis van de drank is alcohol en citroen. Hiernaast gaat er nog een flinke partij suiker en water in en dat is het enige wat je nodig hebt. Enorm makkelijk dus. Het is ook helemaal geen tijdrovende klus, het enige vervelende is dat je tussendoor een paar weken moet wachten. Maar goed, daar krijg je dus wel een heerlijk, zelfgemaakt drankje voor terug. De citroenen die je gebruikt moeten onbespoten zijn, omdat je enkel de schil gebruikt. Als deze bespoten zijn zul je dus de pesticiden in je drank krijgen en daar wordt niemand gelukkig van. Zelf kopen wij deze meestal bij de biologische supermarkt, zoals EkoPlaza, maar vraag het vooral voor de zekerheid even na aan een medewerker. Zo weet je zeker dat je de goede hebt. De alcohol is in Nederland lastig te verkrijgen, maar in landen zoals Italiƫ kun je deze flessen gewoon in de supermarkt kopen en ligt de prijs veel lager. Mijn ouders slaan dus altijd een paar flessen in als zij op vakantie zijn geweest. Het is belangrijk dat de alcohol minstens 95% is, want hoe sterker deze is, hoe meer smaak er in kan oplossen. Hiermee maak je de lekkerste limoncello.

Je hebt nodig:
– 1 liter alcohol (95%)
– 10 citroenen (onbespoten)
– 750 gram suiker
– 2 liter water




Zo maak je het:

- Schil de citroenen met een dunschiller. Je kunt het beste zo min mogelijk wit meeschillen, want dit is bitter. Het gele deel van de schil geeft de frisse smaak, dus dit is het lekkerste.
- Stop de schillen samen met de liter alcohol in een goed afgesloten (weck)pot. Zet deze 2 tot 3 weken op een donkere plek en schud af en toe eens.
Op de foto's hieronder zie je het verschil in kleur van de alcohol na drie weken. 
- Na deze paar weken ga je de siroop maken. Dit doe je door 750 gram suiker op te laten lossen in 2 liter kokend water. Laat dit opwarmen in een pan totdat alle suiker is opgelost. Hierna zet je het vuur uit en laat je de siroop afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. 
- Zeef de citroenschillen uit de alcohol, zodat je een heldere substantie overhoudt.
- Als de siroop is afgekoeld, giet deze dan bij de alcohol. Doe dit voorzichtig, zodat het een mooie, troebele substantie krijgt.
- Giet in mooie flessen en drink ijskoud. 

 

That's it! Geniet van je heerlijke, zelfgemaakte limoncello. Het is simpel en met een verassend goed resultaat. Deze limoncello is bij ons thuis elke keer weer een treffer. Met de hoeveelheid van 3 liter kun je ook wel even vooruit. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *