GLAM UP: SOFT NEUTRALS

Om er glamorous uit te zien, hoeft je make-up helemaal niet heel heftig te zijn. Een egale, licht gebronsde huid en rustige ooglook kunnen het gezicht enorm mooi definiëren. Hierdoor zie je er stralend en mooi opgemaakt uit, zonder dat het overdreven is. Perfect voor als je niet gewend bent make-up te dragen, maar toch je natuurlijke kenmerken wilt benadrukken. In de GLAM UP van vandaag laat ik je hier een voorbeeld van zien. Kijk snel verder als je benieuwd bent naar de look!

In de serie GLAM UP laten we je zien dat make-up voor iedereen is. Om je een handje te helpen met uitvinden wat mooi staat, laten we make-up looks zien bij hele diverse modellen, met allen heel uiteenlopende uiterlijke kenmerken. Je kunt hier deel één lezen! Vandaag is Irene aan de beurt. Irene is negentien jaar oud en heeft donkerbruin haar met donkerbruine ogen. Irene’s moeder is van Chinese afkomst, haar vader Nederlands, dus zij heeft van beide verscheidene kenmerken. Haar ogen en wenkbrauwen zijn van zichzelf al heel sterk en laten haar gezicht enorm spreken. Ik wilde dit enkel licht benadrukken, mede omdat Irene niet gewend is make-up te dragen. Ik heb de make-up dus heel rustig gehouden, met de bedoeling haar kenmerken enkel te benadrukken. Dit heb ik gedaan met lichte, warme oogschaduw, waardoor de aandacht naar de ogen getrokken wordt. Het gebruik van shimmer heb ik hierin beperkt, omdat dit de ogen enkel zou sluiten. Ook voor deze reden heb ik ervoor gekozen geen zwart oogpotlood op de waterlijn te gebruiken, omdat dit de ogen optisch kleiner laat lijken. Een zwart lijntje boven de ogen zou de oogopslag kunnen openen, enkel heeft Irene van zichzelf niet enorm veel plek op het bewegend ooglid. Hierdoor zou het effect van de oogschaduw grotendeels wegvallen. Ik zal je uitleggen hoe ik deze look in elkaar heb gezet.

BASIS

Ik ben begonnen met het aanbrengen van een primer, waardoor de make-up langer zal blijven zitten. Hierna heb ik een foundation aangebracht, en als laatste een concealer. Hiervoor heb ik een donkere en lichtere concealer gemixt om de goede kleur te krijgen. De concealer heb ik gefocussed op onzuiverheden, vooral rond het voorhoofd.. Het hele gezicht heb ik gematteerd met een transluscent poeder. Hierdoor blijft de make-up langer op zijn plek en dit zal glimmen tegengaan. Ik heb de wenkbrauwen licht aangezet met een donkerbruin potlood en ze goed doorgekamd, voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Dit is vooral nodig voor een wat nettere make-up look en een sterkere focus op de ogen. 
GEZICHT

Met een matte bronzer heb ik licht de jukbeenderen en het voorhoofd aangezet en hierna heb ik het gezicht opgewarmd met een bronzer met shimmer. Als laatste heb ik het afgemaakt met een peachy blush en wat highlighter. De highlighter heb ik aangebracht op de jukbeenderen, de binnenste ooghoeken en het puntje van de neus.

OGEN

Ik begon met het aanbrengen van een lichtbruine transitiekleur. Dit zal de basis voor de ooglook vormen en ervoor zorgen dat de rest beter blendt. Hierna heb ik langzaam laagjes in de crease opgebouwd, van licht naar steeds wat donkerder. De keuze was gevallen op warme kleuren, aangezien dit mooi past bij Irene's huidskleur, haarkleur en donkerbruine ogen. De donkerste kleur is gecentreerd in de buitenste "v" van het ooglid. Als laatste heb ik op het bewegend ooglid een hele lichte, warme kleur met shimmer aangebracht. Zoals eerder al vernoemd heb ik dit afgemaakt met wat highlighter in de binnenste ooghoek, dezelfde als op het gezicht gebruikt is. Een laagje mascara en dat is de look!

LIPPEN

Op de lippen hebben we geen product aangebracht, behalve een beetje lippenbalsem.

PRODUCT LIJST

Basis:  
- L'Oreal True Match Foundation in 2.R/2.C
Catrice Allround Concealer palette
- Catrice Liquid Camouflage Concealer in 020 Light Beige 
- Essence All About Matt Fixing Compact Powder
- Colourpop Brow Pencil in Brunette
-
Ps... Primer Water

Gezicht:
- Benefit Hoola Bronzer
- Catrice Sun Glow Shimmering Bronzing Powder in 010 Shimmering Bronze
- Primark Ps... Blusher in Taboo
- Nars Albatross

Ogen: 
- Too Faced Natural Eyes (kleuren gebruikt: Nudie)
Makeup Geek eyeshadow in Latte
Morphe 35W (kleuren gebruikt: warm bruin)
-
Zoeva Rose Golden palette (kleur gebruikt: Just a Rose en Wonder Full)
Nars Albatross
- Maybelline Lash Sensational Mascara
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *