HOW TO: BIJZETTAFELTJE STYLEN

 

Bijzettafels stylen, ik vind het heel leuk om te doen en, al zeg ik het zelf, ben er best goed in. In mijn ogen is het een kwestie van allerlei spullen bij elkaar halen, een beetje passen en meten et voilà, het is af! Al klinkt het nog zo simpel, ik zie toch dat het men vaak niet lukt om er een leuk geheel van te maken, zelfs in sommige woonwinkels niet. Daarom deel ik in dit artikel mijn tips, zodat ook jij kan gaan genieten van een hip bijzettafeltje in je interieur!

SOORTEN BIJZETTAFELS
Er zijn natuurlijk tafeltjes met allerlei vormen en maten, zoals een laag en rond tafeltje, een hoekige, een houten of zelfs eentje van metaal. Persoonlijk vind ik het het makkelijkst om een bijzettafeltje met een rond blad te stylen, omdat vrijwel alle andere vormen hier een goed contrast mee maken, zodat deze woonaccessoires extra opvallen. Natuurlijk kan je werken met elke soort tafel die jij wilt, maar in de voorbeelden die ik ga behandelen, maak ik gebruik van een rond tafeltje.

GROEPJES VAN DRIE
De beste tip die ik kan geven is: zet altijd alles neer in groepjes van drie. Doordat je met drie spulletjes werkt kan je ze in een driehoekige vorm plaatsen en deze vorm steekt perfect af met het ronde blad, waardoor er extra nadruk op de woonaccessoires komt te liggen, omdat er een sterk contrast heerst. Daarnaast zijn drie accessoires ook niet te veel, waardoor het geheel toch rustig aanvoelt. Door gebruik te maken van een groepje van drie werkt de volgende tip ook super!
HOOGTEVERSCHILLEN
Nog een heel belangrijke tip is: werk met hoogteverschillen. Kies voor één hoge accessoire, één middelmatige en één kleine. Ik zet altijd de hoge linksachter, de middelmatige rechts en de kleine tussen de andere twee in. Zet nooit voorwerpen van dezelfde lengte neer, omdat je hierdoor weinig contrast creëert en het geheel krijgt dan eerder de vorm van een schoenendoos, en dat wil je natuurlijk niet hebben. Ik bedoel niet dat je als hoge accessoire iets moet kiezen van 50 centimeter, maar ik bedoel dat je ervoor moet zorgen dat tussen alledrie de voorwepen een waarneembaar hoogteverschil zit.

NIET MATCHEN
Probeer niet te matchen in accessoires! Ik vind het altijd erg saai als er drie dezelfde soort spullen op een tafeltje staan. Hierdoor valt het geheel veel minder op en dat is toch juist iets wat je wilt bereiken met het uitstallen van jouw pronkstukken. Vaak staat het juist het leukst als je allerlei verschillende dingen neerzet. Een paar voorbeelden: een hoge kaars, een mooie steen of schelp en een plantje; een vaasje met daarin een bloem, een mooi sierraad en een windlichtje; of kies ervoor om een mooie aanwinst uit het buitenland erbij te zetten, hierdoor valt de aandacht er snel op en kan je er des te meer van genieten!

Hieronder heb ik lekker veel voorbeelden, zodat je meteen een goed beeld krijgt van wat ik heb uitgelegd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *