TWEE KLEURRIJKE OOGLOOKS

Wat ik zo leuk vind aan make-up is dat de mogelijkheden oneindig zijn. Ik experimenteer graag met verschillende producten, technieken en kleuren. Nieuwe kleurcombinaties bedenken vind ik één van de leukste dingen. Soms pakken combi’s slecht uit, dat hoort erbij. Maar als een kleur wel goed staat voelt dat als een overwinning. Gekleurde oogschaduw kan een beetje tricky zijn. Om deze reden deel ik vandaag twee kleurrijke ooglooks ter inspiratie met jullie, waarin ik gekleurde oogschaduw draag.

LOOK 1: PAARS

Paars vind ik een top kleur. Het is anders en gewaagd, zonder dat het overdreven aanwezig is. Deze kleur is dus ook perfect voor als je net begint met experimenteren. Ook is het leuk om een keer een paarse look naar een feestje te dragen. Of paarse lippenstift. De kleur paars staat ontzettend mooi met groene ogen en in combinatie met bruine ogen is het ook heel gaaf. Zelf heb ik blauwe ogen, een combinatie die ik iets minder vind knallen. Maar nog steeds super fun!  Deze look heb ik opgebouwd met een lichtbruine transitiekleur, waarna ik een lichtroze cremebasis op de binnenste helft van het ooglid heb aangebracht en een paarse oogschaduw op de buitenste helft van het ooglid. Even goed blenden, zodat deze kleuren mooi overlopen, en je bent al klaar. Naar smaak kun je nog een donkere kleur paars in de buitenste v van het oog toevoegen om diepte te verkrijgen, maar dit is niet noodzakelijk. De ooglook is al volledig genoeg zonder deze laatste toevoeging. Combineer met een mooie lichtroze lippenstift of een doorzichtige lipgloss. Zelf vind ik het mooi om de rest van het gezicht rustig te laten.
LOOK 2: ROZE & ORANJE

Deze look is iets gewaagder dan de vorige. Ik vind roze en oranje in een ooglook een fijne combinatie, omdat je deze twee kleuren zo mooi over kunt laten lopen, zonder harde lijnen. Dit creëert een heel zomers gevoel. Met deze look ga ik iets minder snel de deur uit, aangezien hij wel erg opvallend is. Desondanks vind ik het enorm leuk om met dit soort kleurtjes te spelen. Deze look heb ik gemaakt met roze in de buitenste helft van het oog en oranje in de binnenste helft. Ik ben begonnen met een licht roze en oranje kleur in de arcadeboog, als een basis. Hierna heb ik een fellere roze en oranje kleur aangebracht met een natte kwast en deze goed samen geblend. Langs de onderste wimperrand heb ik een lijn van gele oogschaduw aangebracht, wat ik een hele geslaagde combinatie vind. Ik heb het afgemaakt met een winged eyeliner. Je kunt ervoor kiezen om ook rood in de ooglook te verwerken. Dit creëert diepte en voegt net wat extra dimensie toe. De rest van het gezicht heb ik weer rustig gehouden, zodat de ogen het focus punt zijn.

 

Zoals je ziet hoeft het dus niet heel moeilijk te zijn om een simpele, kleurrijke look in elkaar te flansen. Het is belangrijk om de oogschaduw goed te blenden, zodat de lijnen niet te hard zijn. Zelf vind ik het fijn om een witte oogschaduwbasis te gebruiken, waardoor de kleuren beter uitkomen. Dit hoeft natuurlijk niet. Als je geïnteresseerd bent in experimenteren met kleur is het ook leuk om een keer een felle lippenstift te gebruiken of een gekleurde eyeliner. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *