NIEUWE VONDSTEN

Zo, het is alweer een tijdje geleden dat ik een blogpost heb geschreven over nieuwe dingetjes die ik heb aangeschaft en in de tussentijd heb ik ook zeker niet stilgezeten! Ik heb genoeg spullen die ik aan jullie wil laten zien, dus laat ik maar snel beginnen!

cactus gestekt uit Spanje

HEEL. VEEL. CACTUSSEN.
Dit is misschien wel hetgene waar ik het meest trots op ben, maar laat ik het even vanaf het begin uitleggen. Pas was ik, zoals je misschien al had gezien op onze Instagram (@kek_jekkie), op vakantie in het zuiden van Spanje (binnenkort verschijnt hier nog een uitgebreid verslag van!). De streek was ontzettend mooi; we zaten aan de Sierra Nevada en Granada was op twintig minuutjes afstand met de bus, maar wat het helemaal gaaf maakte: er waren een heleboel cactussen! Ik had me natuurlijk al uitgebreid voorbereid en aan mijn oom en tante had ik al een schepje en snoeischaar meegegeven, omdat zij met de auto gingen en wij niet. Eén ding was zeker: een cactus moest en zou mee naar huis gaan.
Met mijn mes op zak liep ik langs de eerste cactussen die ik zag en uiteraard heb ik ze allemaal afgesneden, om vervolgens te gebruiken als stekjes. Voldaan met deze buit was ik echter nog niet, dus vlak daarna stond ik alweer aan de kant van een autoweg tussen de struiken en een metershoge cactus; geweldig. Natuurlijk wilde niet alles meezitten en ramde ik mijn hand vol in die gigantische cactus, waardoor ik heerlijk kon genieten van een stuk of vijftig stekels in m’n hand, maar hé, die stekkies had ik gelukkig wel!
Uiteindelijk ben ik nog één keertje op cactusjacht gegaan en in totaal heb ik 19 cactussen mee naar huis genomen, dus voorlopig heb ik wel weer genoeg:p Natuurlijk ben ik niet van plan om ze allemaal zelf te houden, aangezien mijn kamer dan nagenoeg vol zou staan met zo’n zeventig planten, dus een deel ga ik ook lekker weggeven aan familie en vrienden!

Vintage houten olifantjes van de kringloop
HOUTEN OLIFANTJES
Ik wilde al een best lange tijd houten olifantjes ergens zien te scoren, omdat die gewoon supergaaf zijn. Ik had al helemaal bedacht dat ik die vast wel in Granada kon kopen, maar helaas heb ik ze nergens gezien. Dan maar op zoektocht in Nederland! Samen met Nina ben ik pas een leuk kringloopzaakje op de beestenmarkt in Delft ingegaan en ja hoor, daar hadden ze vintage olifantjes. Ze hadden de losse waar ik eigenlijk naar op zoek was, maar toen ik deze olifantjes zag was ik meteen verliefd. Vanzelfsprekend gingen die mee naar huis i.p.v. de losse.
Het lijkt erop dat het een stuk hout is en dat daaruit de olifantjes zijn gesneden, maar in de winkel hoorde ik de vrouw bij de kassa met iemand overleggen of het wel echt hout was en zij dachten van niet. Maarja, mij maakt dat niet zoveel uit; als het maar leuk is!

Houten kameel en marmeren windlicht

MARMEREN WINDLICHTJE
Zoals je misschien hebt gezien in dit artikel, heb ik drie marmeren kandelaren (je ziet er één in dat artikel) en ik ben helemaal weg van ze! Ik vind dat marmer er altijd zo chique uitziet en het geeft echt een leuke touch aan je kamer. Pas was ik met Nina naar een kringloopwinkel gegaan en toevallig zag ik daar precies dezelfde kandelaren! Bijna had ik ze gekocht, maar toen zag ik opeens dit prachtige waxinelichthoudertje van marmer. Voor 75 cent op de kop getikt, niet slecht hè?

HOUTEN KAMEEL
Op diezelfde foto zie je ook een uit hout gesneden kameel. Deze heb ik als souvenirtje van Nina gekregen uit Marokko en ik vind hem echt supergaaf! Die krijgt voorlopig een leuk plekje in mijn kamer.

POSTERS UIT PARIJS
Een paar jaar geleden was ik in Parijs en toen had ik daar twee prachtige poster gekocht met vlinders erop afgebeeld. Toevallig gingen mijn ouders pas weer naar Parijs en toen hebben ze wederom twee posters meegenomen; deze keer is het geen vlinder print, maar eentje is de cover van Vogue, met Audrey Hepburn, en de andere is een gave poster met allerlei paddenstoelen. Ik moet alleen nog even kijken wat ik met ze ga doen, maar dat komt wel goed!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *