MIJN WANNABE-KAPTAFEL

Ik droom al zó lang van een echte kaptafel. Inclusief grote spiegel en bijpassend poefje. Met alles erop en eraan. In mijn dromen heb ik deze in mijn kamer staan en kan ik me hier elke ochtend uitgebreid optutten. Helaas is de werkelijkheid iets anders. In mijn room tour kon je zien dat ik een zolderkamer heb met schuine muren, waar met geen enkele mogelijkheid een kaptafel past. Hoe blij ik ook met deze kamer ben, het voelde gewoon nog niet compleet. Totdat ik heel impulsief besloot om gewoon te improviseren. Bij deze, mijn gloednieuwe make-up hoekje!

Het is niet de kaptafel van mijn dromen, maar ik ben er alsnog enorm blij mee. Voorheen deed ik mijn make-up zittend op de grond, voor de grote spiegel in mijn kastdeur, die je links op de foto ziet. Ik ben al een oneindig aantal keren bijna van de trap gevallen hierdoor en heb vaak genoeg per ongeluk make-up naar beneden gegooid. Niet ideaal. Plotseling had ik een idee. Ik kon toch gewoon kastjes als kaptafel gebruiken? In de kastjes zelf kon ik dan al mijn spulletjes opbergen en met een spiegel en een krukje ervoor zou dit gewoon dienen als kaptafel. Nog geen 24 uur later zat ik op de fiets naar IKEA. Hier kocht ik een grote MALM kast (het linker kastje op de foto) en een krukje. In mijn hoofd zag ik het helemaal voor me. Ik ging voldaan naar huis en vervoer de pakketten, met een gezamenlijk gewicht van wel 25 kilo, gewoon voorop de fiets, gelukkig zonder te vallen of de sloot in te fietsen. Easy. 

Het kledingrek wat oorspronkelijk op deze plek stond mocht weg. Daar was ik klaar mee. Het rechter kastje had ik al in gebruik als nachtkastje. Nu heb ik geen nachtkastje meer. Ik heb m’n prioriteiten duidelijk op een rijtje. Ik kocht een fles blauwe spuitverf en na wat geklungel had ik het krukje in elkaar gezet. Kranten in de tuin neer gelegd en hoppakee, krukje blauw gespoten. Makkelijk! En toen heb ik het kastje in elkaar gefrommeld. Vraag me niet hoe ik het gedaan heb, want ik heb geen idee. (De IKEA gebruiksaanwijzing lezen voelt meer als het maken van een lastige rebus.) Eigenlijk vrees ik dat hij binnenkort plotseling uit elkaar valt, maar ach. Ik heb het voor elkaar gekregen en het staat op z’n plek. Spiegeltje erop en een mooie pot voor de kwasten. Een leuk plantje erbij en wat frutseltjes en klaar is kees. Make-up hoekje compleet!
Het leukste deel was het inrichten van de lades. Waar ik voorheen mijn make-up in een plantenhouder bewaarde, werken lades toch wel ideaal! Dit creëert ook veel meer ruimte dan ik gewend was. Eindelijk een excuus om mijn make-up collectie uit te breiden! IKEA verkoopt een hoop verschillende la-verdelers voor een paar piek. Ik gooide er een paar in m'n winkelwagentje en ben er enorm blij mee. In onderstaande foto's zie je de indeling die ik voor mijn make-up en beautyspulletjes heb gebruikt, om een idee te geven. Er zit geen handig systeem in, dit is gewoon hoe alles prettig paste. 

Dat is dus mijn nieuwe make-up hoekje! Ondanks dat het geen echte kaptafel is, heb ik eindelijk een plekje waar ik relaxed kan zitten en mijn make-up doen. Ik heb mijn iPad op een van de kastjes gezet, zodat ik lekker kan Netflixen of Youtuben tijdens het make-uppen. Helemaal leuk! Ik hoop een heleboel leuke looks te creëren op deze plek en zal deze natuurlijk met jullie delen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *