INTERIEURTRENDS 2017 – NAJAAR

Wow, de maand augustus is alweer bijna voorbij; nog drie keer knipperen met je ogen en het is herfst! Tijd om de houtkachel aan te zetten en met een warme kop chocomel op een schapenvachtje ervoor te gaan zitten. Of ligt je huis momenteel nog vol met allerlei spullen die een zomerse look hebben? Dan moet je op een gegeven moment toch echt gaan transitioneren naar het najaar. Om dit wat gemakkelijker te maken voor jullie, heb ik een aantal interieurtrends, die ik verwacht te zien dit najaar, voor jullie op een rijtje gezet. Enjoy!

Classy, industrieel en zacht zijn de drie kernwoorden die de komende trends goed kunnen beschrijven. Laten we met classy beginnen.

 

Goud- en kopertinten voor in een herfst- of winterinterieur
Bron: www.christmaholic.nl
Goud- en kopertinten voor in een herfst- of winterinterieur
Bron: www.maisonbelle.nl

CLASSY
Bij classy denk je misschien al snel aan kitschige spullen, zoals tafels met van die gekrulde poten, maar dat is niet wat ik bedoel. Classy kan namelijk heel eigentijds zijn door de juiste materialen te gebruiken. Neem als voorbeeld koper: het heeft toch al gauw een wat nettere uitstraling doordat het een glans heeft, maar tegelijkertijd kan het met gemak een kaal hoekje in je huis warmte geven, doordat het een warme kleur is. Als je immers in de herfst buiten loopt, zie je ook overal wat warmere tinten, zoals rood, bruin en oranje, en koper past heel goed in dat rijtje, waardoor het een uitstekende keus is voor een herfstinterieur.
Goud daarentegen heeft juist een iets minder warme tint, maar alsnog past deze kleur goed in een herfstinterieur. Wees dus zeker niet bang om ook deze kleur te gebruiken in je huis.

Vintage peertje als pendellamp in een industrieel interieur
Bron: www.nostalux.nl

INDUSTRIEEL
Door een industriële sfeer in je huis te gebruiken, kan je een gave look creeëren, aangezien industriële elementen weer uitstekend passen bij de classy look die ik hierboven heb beschreven. De herfst is daarnaast zelf ook nogal ruig, met zijn sterke winden en hoosbuien, dus waarom zou je die ruwere uitstraling niet in jouw interieur gebruiken? Een goed voorbeeld van een industrieel element in je huis dat goed past bij het najaar zijn pendellampen met “vintage” peertjes (zie de afbeelding hierboven): deze vintage peertjes hebben een lekkere ruige look, maar ze geven wel een heel zacht en warm licht af, wat natuurlijk perfect is voor tijdens de donkere dagen!
Een schapenvacht of bontkleed in een herfst- of winterinterieur
Bron: www.mintlight.nl
Een levende en aaibare muur met een muurverf van suède structuurverf
Bron: www.praxis.nl

ZACHT
Dit is het belangrijkste kernwoord van de drie die ik in dit artikel beschrijf. Met zacht bedoel ik eigenlijk alles wat een aaibare uitsraling heeft, denk hierbij aan bontkussentjes, schapenvachtjes (zoals op de afbeelding hierboven) en zachte plaids. Deze spullen vormen de bindende factor van je huis; door hiervan gebruik te maken zorg je ervoor dat alles één geheel wordt en een leefbaar karakter krijgt. Daarnaast creëer je met zachte materialen veel warmte in je huis en dat is toch één van de belangrijkste zaken in het najaar: je huis moet knusheid en gezelligheid uitstralen.
Toch kan je het woord 'zacht' ook op andere manieren toepassen in je interieur. Zo zijn er namelijk bepaalde muurverven die een structuur hebben, waardoor het net lijkt alsof je de muur kunt aaien, zoals de muurverf die je hier rechts ziet met een suède-achtige uitstraling. Steeds vaker zie je deze trend terugkomen in o.a. tijdschriften. Een muurtje verven is natuurlijk ook niet heel veel werk en je geeft je huis hiermee direct een warmere sfeer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *