BASISRECEPT VOOR NOEDELSOEP

Noedelsoep kende ik als de pakjes instant noodles die de supermarkt en de toko verkopen. Vroeger vond ik deze heerlijk en ik kon er echt enorm van genieten. Het enige wat je hoeft te doen is kokend water bij de noodles gieten en je hebt een lekkere lunch. Het was weer eens wat anders dan een simpele boterham. Gezond zijn deze noodles overigens niet echt. In deze pakjes zit een grote hoeveelheid zout, veel meer dan aanbevolen is om te consumeren. Ik besloot dus zelf noedelsoep te koken, wat heel makkelijk is en veel lekkerder. Ik deel het basisrecept met jullie en een variatietip. 

Noedels maken is eigenlijk heel simpel. Je gooit een paar ingrediënten bij elkaar in een pannetje en dan ben je al zo’n beetje klaar. Je kunt het zo spannend (of niet) maken als je zelf wilt en dat maakt het ook nog eens leuk. Varieer met verse groenten en verschillende smaken. Zo kun je bijvoorbeeld enkel groenten gebruiken, maar kip of runderreepjes zijn ook heerlijk. Ook zijn er nog oneindig verschillende soorten noedels, zoals sobanoedels, volkoren noedels, eiernoedels of garnalennoedels. Je noedelsoep hoeft dus nooit hetzelfde te zijn! Dit is ook een fijn gerecht als je gasten krijgt, omdat je op een heel makkelijke manier veel eten kunt maken. Experimenteer dus lekker zelf en geniet!
De basis van de noedelsoep is simpel. Met een handjevol ingrediënten heb je een hele basische soep op tafel staan, zonder poespas. Je kunt de noedels zo eten, eigenlijk zoals je instant noedels zou eten, of je kunt er verse ingrediënten aan toe voegen, waardoor het een volwaardige maaltijd wordt. Hieronder deel ik de basis voor noedelsoep en een variatietip ter inspiratie. 

JE HEBT NODIG

BASIS:

- Noedels 
- Bouillon
- Extra smaakmaker, zoals sojasaus
Optioneel:
- Vlees naar keuze
- Groenten naar keuze

RECEPT VOOR TWEE KOMMEN NOEDELSOEP:

- 125 gram einoedels
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 liter water
- 1 theelepel miso
- 2 theelepels sojasaus
- 2 stuks Shanghai paksoi
- 1 rode paprika
- 4 stukjes babymais
- een kwart rode peper
- 1 à 2 kipfilets

ZO MAAK JE HET

- Breng 1 liter water aan de kook en voeg het bouillonblokje, de miso en de sojasaus toe. Als dit kookt, voeg dan de kip en de peper toe. 
- Laat de kip ongeveer tien minuutjes koken tot deze gaar is. Ondertussen snijd je de paksoi en de paprika in kleine stukjes. 
- Haal de kip uit de pan als deze gaar is en trek deze met twee vorken uit elkaar in reepjes. 
- Voeg de paprika, paksoi en noedels toe aan het kokende water en laat een paar minuten meekoken, totdat de noedels gaar zijn.
- Voeg dan als laatste weer de kip toe en meng goed. Giet in een kommetje en serveer met babymais. 
- Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *