REVIEW: THE ORDINARY LACTIC ACID 5% + HA 2%

   

Mijn huid was slecht, tot mijn eigen grote teleurstelling. Ik had een uitgebreide huidverzorgingsroutine, maar niks hielp.
Ik stond er dus wel voor open om nieuwe producten te proberen, in de hoop dat dit mijn huid zou verbeteren. Op aanraden van mijn zus bestelde ik dit product. Een peeling, vertelde ze me, dat is enorm fijn om mee te exfoliëren. Een paar dagen later lag het pakketje op de mat, inclusief dit zware, glazen flesje met pipet. Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik nou met het product aanmoest en wat ik ervan moest verwachten. Ondertussen weet ik al iets beter hoe het werkt en deel ik dit met jullie, samen met mijn eigen ervaring. 

WAT IS THE ORDINARY?

The Ordinary is een merk waar ik eerder nog niet van gehoord had. Dit merk is nog redelijk opkomend, maar er wordt enorm lovend over de producten gesproken. Het doel van The Ordinary is om eerlijk te zijn over de producten die ze verkopen. De namen en verpakkingen kunnen op het eerste gezicht verwarrend zijn, maar dit is enkel om die eerlijkheid te verkrijgen. Op de verpakking staat namelijk enkel wat er echt in het product zit. Meestal is dit dus de klinische formule. Voor de werking van het product zal je even wat onderzoek moeten verrichten. Het fijne is dat de producten heel gericht zijn op verschillende huidproducten. Zo zijn er bijvoorbeeld categorieën voor acne, maar ook voor de droge huid. Als je een beetje een idee hebt van hoe dit in elkaar zit kun je heel fijn en gericht jouw persoonlijke verzorgingsroutine samenstellen met deze producten. 

LACTIC ACID 5% + HA 2%

Maar goed, ondertussen heb ik dus één product van The Ordinary in mijn bezit, namelijk de Lactic Acid 5% + HA 2%. Dit is een exfoliërend serum. In principe is dit bedoeld om oneffenheden in de teint en textuur te verbeteren. Heel veel over de technische kant van huidverzorging weet ik niet, maar ik heb er het volgende van gebakken:
Dit product is een alpha hydroxyzuur. Dit is een natuurlijk zuur dat ervoor zorgt dat de cellen van de bovenste dode lagen van de huid sneller loslaten. Bij een lage concentratie alpha hydroxyzuur (zoals in dit product) heeft het een exfoliërende werking. Verder zit in het product gezuiverde “Tasmanian Pepperberry”, wat een plant is. Dit vermindert de gevoeligheid die kan ontstaan na het exfoliëren. De pH waarde van het product is 3.8 en de pKa is ook 3.8. Hoe dichter de pH waarde en de pKa waarde van een zuur bij elkaar zitten, hoe beter de balans tussen zout en-zuurheid. Bij dit product is die balans dus ideaal. Het effect van deze balans is dat het irritaties vermindert. 
Een heleboel technisch gedoe dus. In principe komt het erop neer dat de Lactic Acid een product is dat de huid licht exfolieert,    doordat de bovenste huidcellen soepel vervangen worden, zonder dat het de huid daarbij irriteert. 


RESULTATEN

De bedoeling is dat je het product ‘s avonds aanbrengt, na het reinigen maar voor crèmes en moisturisers. Met het pipetje laat ik een kleine hoeveelheid op mijn vingers druppelen, waarna ik dit over mijn hele gezicht aanbreng. Dit laat ik even goed intrekken, tot de huid droog is, voordat ik nachtcrème aanbreng. Ik gebruik dit product nu een aantal weken elke avond en het bevalt goed. Ik merk dat mijn gezichtshuid egaler is en gladder voelt. Ook heb ik het idee dat ik minder oppervlakkige puistjes krijg en dat deze sneller wegtrekken. Je kunt natuurlijk nooit 100% aantonen dat deze veranderingen door de werking van dit product komen, maar mijn huid is duidelijk deze verandering ondergaan sinds ik dit product gebruik. Wat mij betreft doet de Lactic Acid dus enorm goed zijn werk. Ik zal deze met plezier blijven gebruiken.

Producten van The Ordinary zijn onder andere te koop op ASOS en BeautyBay. De Lactic Acid kost oorspronkelijk rond de $6,50. Voor meer informatie, neem een kijkje op de website.  Ook is dit een enorm nuttige video met uitleg over producten van The Ordinary. Daarbij is dit PDF-bestandje ook behulpzaam.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *