3 FAVORIETE DRAMA FILMS OP NETFLIX


We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: niets is zo lekker als lekker relaxen met een film op de bank. Pak een dekentje, kop thee en een zak chips en maak het jezelf makkelijk. De rest van de avond ga je namelijk echt niet van de bank af komen. Telefoon weg (of juist dichtbij om alle acteurs onmiddellijk op IMDB op te zoeken) en even genieten. Ik zou maar alvast klaar gaan zitten, want vandaag deel ik mijn vijf favoriete dramatische films op Netflix met je! Ik ben gek op drama films, vooral als het een echte tranentrekker is. Over de tijd heen heb ik een paar favorieten verzameld. Lees dus snel verder om erachter te komen welke films dit zijn.

 

 

 

 


TO THE BONE
 

Een tijd geleden, toen To The Bone net uitkwam, leidde deze film online tot heel wat discussies. De film gaat namelijk over Ellen, die aan anorexia lijdt. Ellen heeft al meerdere programma’s geprobeerd om te herstellen en is al vaker in een kliniek opgenomen. Het hielp allemaal niet. Haar familie besluit om haar naar een nieuwe kliniek te sturen, waar de dokter wat ongebruikelijke maniertjes heeft. De film is aangrijpend en serieus, maar toch af en toe grappig. Ellen wordt gespeeld door Lily Collins, die zelf ook aan anorexia heeft geleden. Dit maakt de film enkel aangrijpender en zorgt ervoor dat Lily de rol van Ellen heel geloofwaardig vertolkt. Wat mij betreft een aanrader.

 

 
THE LAST SONG (EN ELKE ANDERE FILM GEBASEERD OP EEN NICHOLAS SPARKS BOEK)

Nicholas Sparks schrijft mooie, zielige boeken. Van die boeken worden mooie, zielige films gemaakt. Echt, al deze films zijn perfect als je een avondje op de bank wilt janken. De films gaan eigenlijk altijd over twee mensen die verliefd worden, maar waar er van alles mis gaat in de relatie. Mijn favoriet is The Last Song. Deze film met Miley Cyrus en Liam Hemsworth komt uit 2010 en ik denk dat ik hem al wel vier keer gezien heb. De hoofdpersoon Ronnie wordt naar haar vader gestuurd voor de zomer. Maar eigenlijk vindt ze hem helemaal niet aardig, dus gaat ze lekker niet met hem praten. Tot ze toch blijken te renonnecten, wat lijdt tot een mooie verhaallijn. Ondertussen wordt ze natuurlijk flink verliefd. Och, ik heb honderd keer gejankt. Zo’n lekkere film vind ik dit. Andere aanraders zijn Safe Haven en Dear John, ook op Netflix te zien.


STUCK IN LOVE

Ik ben gek op deze film. Ik heb hem denk ik wel vijf keer gezien en nu ik dit schrijf wil ik hem meteen weer kijken. Het verhaal is gecentreerd rondom de familie Borgens, die allemaal schrijvers zijn. De ouders zijn gescheiden, waardoor de vader hopeloos in de war is. Dit weerhoudt de dochter (gespeeld door Lily Collins) ervan om ook maar een voetstap op het pad der liefde te zetten. Toch komt ze in aanraking met een jongen die haar wel ziet zitten. De zoon is hopeloos verliefd op een knap, populair meisje en zou alles voor haar doen. Toch lijken ze allemaal in de problemen te komen en ook deze film heeft weer genoeg zielige wendingen. Perfect dus voor een knus avondje op de bank. Ik meen het, kijk deze film als je van romantische drama houdt met een heleboel fijne quotes.

 

Er zijn nog een heleboel meer drama films die ik leuk vind, maar dit zijn mijn aller aller aller-favoriete. Echt. Kijk deze films. Kijk ze vijf keer. Met een hele grote bak popcorn. Of chips. En thee, heel veel thee. Zeker op een druilerige regenavond, wanneer je eigenlijk niks wil doen behalve je tonnetje rond eten en jezelf in een dekentje oprollen. Dit is dus mijn idee van een heftige avond. Puur genieten, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *