KAMERPLANTEN DIE ZELFS IK IN LEVEN KAN HOUDEN

Ik ben niet gezegend met groene vingers. Veel van planten weet ik niet en veel moeite doe ik er ook niet voor. Ik heb een plant, geef hem eens in de zoveel tijd water en de plant besluit dan of hij in leven blijft of niet. Gelukkig is dit vaker wel dan niet, maar ik heb genoeg plantjes dood laten gaan, waaronder een pilea en een bananenplantje. Rust in vrede, lieve plantjes. Toch zijn er een paar planten die het goed volhouden op mijn kamer. En het enige wat ik hiervoor hoef te doen is een beetje water geven. Ik geef een paar voorbeelden van de kamerplanten die ik wél in leven kan houden. Dit zijn dus planten die niet al te moeilijk zouden moeten zijn. Ook geef ik een mini beetje tips voor de verzorging. Maar ik ben geen expert, hoor. Lees je mee?

 

CACTUSSEN 

Cactussen zijn makkelijk. Deze planten hebben namelijk maar weinig water nodig. Veel cactussen gaan zelfs dood doordat ze te veel water hebben gekregen. Dit komt doordat de cactus dan vanuit de wortels gaat rotten. Wees dus zuinig met het water geven: als je één keer per twee weken drie tellen lang water geeft is al genoeg. Let op: dit is voor een middelmaat voldoende, als je kleinere plantjes hebt, dan moeten deze minder water. Ook maakt het voor een cactus niet echt uit of deze in de directe zon staat of niet. Ze doen het prima in de zon maar ze doen het ook prima uit de zon. De cactus doet er echt niet moeilijk over, hoor. Een cactusje was de aller eerste plant op mijn kamer en deze houdt het al twee jaar uit. Ook is hij al aardig gegroeid! Cactussen zijn dus wel blijvertjes hoor.

 

 

 

 

VETPLANT

Eigenlijk heb ik vaak genoeg vetplantjes dood laten gaan. En iedereen zegt altijd “Een vetplant kan je écht niet dood laten gaan!!!!” Nou, ik wel dus. Ondertussen houd ik er toch een paar al een langere tijd in leven. De plantjes hebben licht nodig maar geen direct zonlicht. Ik zet ze eigenlijk gewoon overal neer. Misschien gingen ze daarom altijd dood. In de zomer zullen de plantjes wat meer water nodig hebben dan in de winter, ongeveer één keer per week. Wacht met de volgende keer water geven tot de aarde droger wordt. In de winter is één keer per maand in principe voldoende. Vetplantjes zijn leuk! Er zijn zoveel leuke verschillende soorten en ik zet ze graag een beetje bij elkaar, super gezellig. 

 

 

PHILONENDRON
De gatenplant is super hip op dit moment. Deze zie je op de rechter foto. Deze mooie plant wordt ook wel de Philodendron Monstera genoemd. Familie van deze plant is de Philodendron Pedatum, die je op de linker foto kan zien. Deze planten staan erom bekend dat ze qua verzorging redelijk makkelijk zijn. De Pedatum heb ik al bijna een jaar nu en hij groeit echt enooooooorm. Niet normaal. Ook hebben Thijs en ik deze beide gestekt, tot nu toe met succes! Snijd de plant af onder de luchtwortels en zet in water. Dan, wanneer de wortels voldoende gegroeid zijn, kun je de plant in de aarde overpotten. De Monstera is een wat nieuwere aanwinst, maar die doet het vooralsnog ook nog erg goed. De planten overleven prima met wat minder zonlicht en direct zonlicht wordt aangeraden te vermijden. De grond van de plant moet altijd vochtig blijven, maar de plant is erg gevoelig voor te veel water. Geef dus simpelweg een beetje water als de grond wat droger wordt. Super easy, en deze planten zijn erg mooi als je een wat grotere plant in de kamer wilt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *