VAKANTIE IN DE SPAANSE SIERRA NEVADA
Dit jaar ben ik op vakantie gegaan naar de Sierra Nevada in Spanje en het was werkelijk een prachtig gebied. Het is een ideale vakantiebestemming voor de actievelingen onder ons, maar als je van cultuur houdt is deze omgeving ook zeker aan te raden. Je hebt namelijk meerdere gave steden in de omgeving, zoals Granada en Malaga, en je kunt zo de bergen in lopen en geweldige wandeltochten maken en heerlijk fietsen. Genoeg inleidende zinnen, laat ik maar snel alles in detail uitleggen!

WAAR ZAT IK PRECIES?
Ik zat nét buiten Granada, in een dorpje genaamd Monachil. Er zijn twee delen van dit dorp: je hebt het originele deel en het nieuwer gedeelte; wij zaten in het nieuwe deel. Met nieuw bedoel ik trouwens niet een soort suburb met alleen maar blokkendozen en geen natuur. Je kunt het beter beschouwen als een uitbreiding van het kleine dorpje, zodat men wat meer ruimte kreeg en grote tuinen kon aanleggen. Zo zie je ook gerust hier en daar een paar paarden lekker op een weilandje grazen.

WANDELEN
Eén van de redenen dat we naar deze omgeving zijn gegaan, was omdat je er prachtig kunt wandelen, iets wat ik de afgelopen vakanties een beetje had gemist. Er zijn namelijk zoveel verschillende gebieden waar je kan lopen; je kan langs een rivier in een kloof wandelen, door naaldbossen, tussen cactussen en nog veel meer! Hieronder zal ik een paar wandelingen die ik erg leuk vond beschrijven.
1. Eén van de gaafste, maar ook de zwaarste, was de klim naar de top van de Veleta. Dit is, op de Mulhacén na, de hoogste top van de Sierra Nevada, en ja, het is echt heel hoog: 3.396 meter. Met de auto kan je naar een punt rijden op 2500 meter hoogte, waar ook een aantal eettentjes staat, zodat je eerst nog wat energie kunt opwekken. Je kunt hier prima vertoeven, aangezien de temperatuur een stuk lager is dan in het dal waar het soms erg heet kon zijn. Dit is tevens het beginpunt van de wandeling en vanaf het begin zal je al voelen dat het wandelen hier een stuk lastiger is dan op lagere hoogtes. Je raakt namelijk veel sneller buiten adem, doordat het zuurstofgehalte een stuk lager is. Laat je lichaam dus ook even goed wennen aan deze nieuwe situatie en ga niet als een bezetene de berg oprennen!
Het uitzicht van deze berg is trouwens adembenemend: de grillige omringende bergen zien er supergaaf uit en vlak naast de wandelroute staat de Iram 30m radio telescope. Het zien van zo'n gigantische telescoop vond ik echt geweldig, dus ik ben heel blij dat ik deze heb kunnen zien!
Eenmaal aangekomen op de top, kreeg ik toch best wel last van het zuurstoftekort, waardoor ik soms het gevoel had alsof ik een beetje rondzweefde, wat echt een grappig gevoel was! Uiteindelijk hadden we in minder dan twee uur een hoogte afgelegd van 2500 m naar 3300 m. Alhoewel het een erg zware tocht is, raad ik het zeker aan om deze wandeling te doen, aangezien het zo'n gave ervaring is!
2. Een andere wandeling die ik zeker aanraad te doen, is de tocht bij Los Cahorros. Deze tocht is voor vrijwel iedereen goed te doen, omdat het grootste gedeelte vlak is. Wat deze route zo bijzonder maakt, is dat je door een kloof loopt waar een rivier doorheen stroomt. Een paar keer moet je ook over zo'n hangbrug lopen die je gerust zou kunnen zien in een Indiana Jones film!
3. Vlak boven de plaats waar wij zaten, is een soort plateau waar je heerlijk kunt wandelen. Hier staan veel naaldbomen en er is een zanderige bodem; mij deed het een beetje denken aan een duinbos. Je ziet hier van alles doen: je kunt goed wandelen, maar ik heb ook veel fietsers en hardlopers gezien. Doordat het zo vlak is, is het voor iedereen goed uit te houden! En als je wilt genieten van een mooi uitzicht, zit je hier goed: je hebt een geweldig panoramaview over de vallei achter Monachil!

HET ALHAMBRA
Dit is toch echt iets waar je heen moet gaan als je in de buurt van Granada bent. Voor de personen die niet weten wat het Alhambra is: het is een paleis en een fort uit de Moorse geschiedenis. Er zijn prachtige tuinen en in het fort zie je ontzettend mooie islamitsche kunst. Neem zeker de tijd om hier uitgebreid rond te lopen, want je wilt geen enkel detail missen! Als je lopend gaat, kan je leuk wandelen door een soort stadspark dat helemaal leidt naar het Alhambra. Toen ik hier rondwandelde kreeg ik meteen het gevoel alsof ik aan de drukte van de stad was ontsnapt en ergens midden in de bossen rondliep!

GRANADA
Wij zaten op ongeveer 20-30 minuutjes bij Granada vandaan, waardoor we best vaak naar deze stad zijn gegaan. Ik vond het een erg mooie stad, omdat er veel oude details zijn en ik vond de verschillende wijken ook heel bijzonder, vooral de arabische wijk! Deze wijk ligt een beetje in een hoek van de stad, vlak onder het Alhambra, en wordt gezien als het meest romantische deel van Granada. Je hebt hier huizen met van dat roze stucwerk, waardoor je echt een arabisch gevoel meekrijgt!
Granada heeft ook een aantal kathedralen, die zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Vooral de "Kathedraal van Granada" moet je niet missen! Je moet wel wat betalen om naar binnen te gaan, maar dit was iets van vijf euro en als je student bent krijg je nog korting, dus dat valt reuzemee!
OVERIGE ACTIVITEITEN
Natuurlijk kan je nog veel meer doen in deze omgeving. Je kan bijvoorbeeld naar het strand in Almuñécar, cactussen stekken, met skiliften de bergen trotseren, naar marktjes en nog veel meer! Hieronder heb ik nog een paar overige foto's.

Al met al vond ik het echt een geweldige vakantie, dus ik raad deze omgeving ook zeker aan als vakantiebestemming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *