REVIEW: KAT VON D SHADE + LIGHT EYE PALETTE

In Italië stond ik met grote ogen in de Sephora. Ik was omringd door mooie make-up. Ik rende van het ene schap naar het andere en swatchte alle prachtige palettes. Het liefste had ik alles gekocht, natuurlijk, maar dat is enigzins onrealistisch. Uiteindelijk mocht ik één palette van mezelf kopen. De strijd ging tussen Too Faced Sweet Peach en Kat Von D Shade + Light. Uiteindelijk ben ik voor Kat Von D gegaan, omdat ik nog geen andere producten van dit merk had. Ook is de algemene mening over de Kat Von D oogschaduws dat deze enorm goed zijn, dus ik was erg benieuwd. In deze review lees je of het palette de hype waarmaakte.

 

Kat Von D heeft over het algemeen een hele gave gothic-achtige uitstraling. Dit zie je bij andere make-up merken niet snel terug en dat maakt het dus enorm origineel. Toch is de vormgeving van de producten, waaronder dit palette, heel simpel. Het palette zit in een stevige kunststof verpakking. Wel wordt deze snel vies, zoals op de foto’s al een beetje te zien is. Het palette is verdeeld in drie verschillende quads. Dit zijn vakjes van vier poeders. Deze zijn verdeeld in neutraal, warm en koel. Elke quad bestaat uit één grote poeder van 2,3 gram en drie kleinere poeders van 1,1 gram. Deze grote poeders lijken dus ook voor grotere oppervlakken op het oog bedoeld. Het fijne aan de verschillende quads is dat dit het makkelijk maakt om een volledige look te maken, zonder te veel gedoe. Vanwege de verschillende kleurtonen kun je dit ook afstemmen op je huidskleur. Staan warme kleuren jou goed? Gebruik dan het rechter quad. Kan je koel beter hebben? Dan is de middelste super geschikt voor jou. Zo gaat dat dus in zijn werking. De quads kunnen ook heel goed door elkaar gebruikt kunnen worden. Dit is ook hoe ik het palette het liefste gebruik. Gewoon, een beetje van alles. Hoewel ik de warme kleuren er sneller bij pak dan de koele kleuren. 

Het komt er natuurlijk nog maar op neer hoe de oogschaduws in gebruik zijn. En ik zal er niet omheen draaien: ze werken fantastisch. De poeders blenden super makkelijk en brengen daarom prachtig aan. Het is enorm gemakkelijk om een mooie look te creëren, dit heb je echt zo voor elkaar. Het enige nadeel is dat de oogschaduws wat poederig zijn. Dit kan zorgen voor fall-out. Ook is dit zonde, want op deze manier verspil je snel product. Het poeder komt namelijk heel snel los zodra je je kwast in de pan stopt, meer dan nodig is. Toch is dit echt het enige nadeel en dit valt prima te overzien. Want echt, ik ben fan van dit palette. Voor een dagelijkse look pak ik hem erbij, maar voor een heftige look ook. Je kan hiermee écht alle kanten op. I love it. Hieronder zie je één van de looks die ik met dit palette gecreëerd heb. 

Het Kat Von D Shade + Light Eye Palette is te koop bij Sephora in Frankrijk, Italië en Spanje voor €45. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *