MIJN NIEUWSTE PLANTJES

De herfst is weer begonnen. Dit resulteert in grauwe, regenachtige dagen met weinig zonlicht. En dit resulteert weer in die onvermijdelijke najaars-dip. Daar zit eigenlijk niemand op te wachten, toch? Om toch nog een beetje leven in mijn kamer te brengen, heb ik een aantal nieuwe plantjes aangeschaft en ik heb er ook een heleboel gekregen. Dit fleurt meteen mijn kamer enorm op en compenseert goed voor de grauwheid die de bewolkte lucht veroorzaakt. In dit artikeltje lees je wat voor planten dit allemaal zijn.

      

Alocasia Serengeti

Ik zag deze plant. Ik wilde deze plant. Ik kocht deze plant. Ik vind hem zoooooo ontzettend mooi. Van de rode stengels tot de kleur van de groene bladeren; alles aan deze plant is gaaf. Ik ben gek op de kleur van de bladeren, deze zijn heel mooi diep groen. En de stengels doen me aan rabarber denken, haha. I love it. Deze staat zo mooi in mijn kamer. Mijn nieuwe grote liefde. Sorry Monstera, je bent vervangen. 

Musa ‘Dwarf Cavendish’ 

Oftewel een bananenplant. Hij groeit helaas geen bananen, dat zou wel heel gaaf zijn (in Marrakech zagen we een bananenboom met bananen eraan!). Alsnog is dit zo’n mooie plant. Hij stond al maandenlang op mijn wishlist. Ik vind de plant echt vet exotisch klinken en eruit zien. Als ik deze plant zie kan ik me zo een heel oerwoud of een botanische tuin inbeelden. Misschien ben ik de enige. Maar goed, toen kreeg ik hem dus cadeau en ik kan er niet blijer mee zijn. Ik kan niet wachten tot hij groeit. Mijn baby. 

Begonia Maculata

Deze noem ik de stippenplant. Je snapt wel waarom. Ik ben zó dol op de stipjes op de bladeren. Deze lijken er net met witte verf op getekend. Als je me verteld had dat dit het geval was, had ik je zo geloofd. Maar nee, deze stippen zijn natuurlijk! Ze zijn zo lekker speels. Ook vind ik de vorm van de bladeren super gaaf. Lekker gekarteld. De stippenplant stond ook al een hele tijd op mijn wishlist en ik had hem ook bijna zelf gekocht. Toen ik besloot hem toch te laten staan, kreeg ik hem later cadeau! Zoooooo blij mee. Ik ben overal blij mee, zoals je kunt lezen. Ik blame Thijs voor mijn plantenobsessie. Zijn schuld.

 

Opuntia & Begonia Hypoestes 

De cactus had Thijs meegenomen als stekkie uit Spanje. Ondertussen pronkt deze op mijn kamer. Hij heeft zo’n lekkere woestijn-feeling. Ik vind hem echt heel gaaf. Cactussen zijn zo leuk. En zo makkelijk. Als het kon zou ik m’n hele kamer volbouwen met cactussen. Zo leuk vind ik ze. 
De Begonia heb ik snel meegenomen uit de winkel, omdat de plant die oorspronkelijk in het potje zat was gestorven (sad). Het potje stond dus leeg en ik wilde er zo snel mogelijk een nieuw plantje in. Ik zag deze en was op slag verliefd op de mooie roze bladeren. Wat een leukerd. Nu maar hopen dat deze het wel overleefd in huize Nina. Het is hier een soort van planten Hunger Games, gezien de hoeveelheid planten die sterven. Welke zal het langst overleven? Stay tuned. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *