NIEUWE KAMERPLANTEN HAUL

Planten, ik krijg er geen genoeg van. Drie weken geleden had ik mezelf nog beloofd geen planten meer te kopen, omdat het een beetje uit de hand begon te lopen, maar nu, twee weken later, heb ik weer een heleboel nieuwe planten gekocht. Oeps. In dit artikel kunnen jullie lekker meekijken met wat ik zoal heb gekocht.
MONSTERA OBLIQUAMonstera Obliqua in een grijze pot
Mijn nieuwe trots, liefde en verslaving: dat is de monstera obliqua. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Op Instagram zag ik hem elke keer weer voorbij komen, maar ik kon deze plant nooit vinden in een tuincentrum. Uiteindelijk besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en stuurde ik een berichtje naar Groenrijk 't Haantje met de vraag of ze deze plant wellicht hadden en/of konden bestellen. Nou, het had niet beter getimed kunnen zijn: ze hadden nog maar één exemplaar en ze konden waarschijnlijk geen nieuwe meer aanschaffen op korte termijn. Gelukkig wilden ze de obliqua voor mij apart houden. Uiteraard ben ik na de uni meteen gefietst naar Groenrijk en heb ik de plant gekocht, want ja ik moest deze hebben. Hij kostte €12,95.
Het coole van deze plant zijn natuurlijk de bladeren. Net als zijn broertje de monstera deliciosa, heeft hij prachtige gaten in het blad. Echter, vallen deze veel meer op, omdat de ratio tussen gat en blad veel groter is dan bij de deliciosa. De bladeren zijn overigens niet helemaal open; de zijkanten ziten gewoon aan elkaar vast, waardoor het net een soort gatenkaas lijkt! De obliqua kan uiteindelijk ook enorme ranken vormen, die ik van plan ben om langs een witte muur te leiden, zodat de plant een echte eyecatcher wordt!

Alocasia polly in een interieurALOCASIA POLLY
Nog zo'n plant waar ik al een tijd gek op ben is de skeletplant, de alocasia polly. Ooit had ik hem al gekocht, maar binnen drie weken was die toen dood. Dat was alweer iets van drie jaar geleden, dus ik vond het hoog tijd om een nieuwe aan te schaffen. Toevallig was deze in de aanbieding bij Groenrijk en hoefe ik er maar vier euro voor te betalen, echt een koopje!

PHILODENDRON XANADUPhilodendron Xanadu van de Ikea
Nee, ik heb echt nergens meer plek in mijn kamer, elk hoekje staat vol met planten en andere spullen, laat ik maar snel een grote philodendron xanadu kopen! Oeps, niet zo slim van me, maar ach, deze plant wilde ik al zó lang en nu kon ik hem eindelijk kopen! Ik had namelijk een jaar geleden een Ikea cadeaupas gekregen en daar wilde ik dus deze plant van kopen, maar helaas was hij telkens niet verkrijgbaar. Pas was ik bij de Ikea en toevallig hadden ze hem toen eindelijk! Stom van me dat ik die pas niet bij me had, dus toen kon ik weer op en neer fietsen om hem te halen. Maar het was het zeker waard, wat een prachtige plant is het toch!
Uiteindelijk krijgt deze plant een heel grillige stam die er echt suuuuuupermooi uitziet. Deze ontstaat doordat de onderste bladeren afsterven, waardoor een soort littekens ontstaan. Als je deze plant echter al met zo'n mooie stam koopt, dan betaal je gerust 100+ euro en dat vind ik toch een beetje te gek; dan wacht ik liever een paar jaar totdat die er zo uitziet. Hij kostte 9.99 bij de Ikea.

OVERIGE PLANTEN
Ik heb ook nog een paar andere planten gekocht, zoals de epipremnum aureum neon, een mini-skeletplantje en nog twee miniplantjes. Met deze twee heb ik een leuke DIY gedaan, dus die zal ik binnenkort op de site zetten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *