DIY: TERRA COTTA POTTEN MET GRAFISCH DESSIN

DIY terra cotta potten verven

Potten voor je kamerplanten zijn helaas altijd zo duur; meestal rond de tien euro (ik praat dan over een gemiddeld formaat). Echt heel jammer, want dat weerhoudt mij ervan om potten met gave dessins te kopen. Totdat ik pas bedacht dat je deze dessins natuurlijk ook op goedkope terra cotta potten kunt schilderen! In dit artikel laat ik zien hoe je dit kunt doen!

WAT HEB JE NODIG
Voor deze DIY heb je eigenlijk helemaal niet veel nodig. Hieronder staat wat ik heb gebruikt.
1. Witte muurverf
2. Terra cotta potten
3. Een setje penselen die ik voor iets van twee euro heb gekocht bij de Action
4. Je kan eventueel ook afplaktape gebruiken voor strakke randen
AAN DE SLAG
Als je alle spullen hebt verzameld kan je beginnen! Om een beetje inspiratie op te doen, kan je op de foto's hieronder bekijken wat ik heb gedaan. Ik ben al echt heel lang fan van geometrische vormen, zoals zigzag-patronen, dus deze vorm mocht ik zeker niet overslaan. De potten met verticale strepen en boogjes zijn ook echt mooi geworden!
Voordat ik begon met alles te verven, vond ik het prettig om eerst een beginpunt te markeren door daar een stipje te plaatsen. Hierna bepaalde ik hoeveel zigzagjes, strepen, etc. op de hele pot paste. Toen ik dit had uitgevogeld kon ik beginnen met het uitlijnen van de patronen. Probeer zo snel mogelijk de lijnen in te kleuren, want de verf droogt best snel op en dan krijg je lelijke verdikkingen. Ik heb dit trouwens zonder afplaktape gedaan, omdat ik het juist wel leuk vond als het allemaal wat minder strak was, maar je kan het natuurlijk gewoon gebruiken als je wél van strakke randen houdt.

Meer dan dit hoef je eigenlijk niet te doen! Het komt er dus gewoon op neer dat je een leuk patroon bedenkt, dat erop schildert en tadaaaa je hebt weer supergave potten die de hele boel opvrolijken. Ik heb trouwens niet elke pot beschildert hoor, ik vind nu juist het contrast erg leuk tussen de normale terra cotta potten en de beschilderde, omdat de beschilderde nu echt goed opvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *