DINGEN DIE MIJ BLIJ MAKEN

In tijden van stress (zoals nu) hebben we de gewoonte om alleen maar aan negatieve dingen te denken. Ik kan me helemaal beladen met stress en dit be├»nvloedt mijn gedrag en humeur enorm. Op het moment ben ik druk bezig met leren voor vijf tentamens, werken, naar school gaan en ondertussen ook nog een beetje kunnen slapen. Ook zit ik enorm in de knoop met het leren van Arabisch, waardoor ik alleen maar paniekeriger raak. Meestal ben ik me hier niet eens bewust van en laat ik het gewoon over me heen komen. Deze keer niet. Om uit de sleur te raken presenteer ik bij deze een lijstje met dingen die mij blij maken. Gewoon, omdat het kan. 

 

REGENACHTIGE DAGEN
“Huh?” hoor ik je denken. “Wie houdt er nou weer van regenachtige dagen?” Nou, ik. Een soort van, dan. Regen vind ik heerlijk, als ik maar binnen zit. Ik kan genieten van het geluid van de regen die op de ramen tikt, terwijl ik op de bank gerold zit in een dekentje met een kop thee. Het liefste pak ik er een boek bij of een fijne serie op Netflix. Eerlijk, ik wou dat al mijn dagen hier uit bestonden. Als ik herfstvakantie had gehad (haha), dan had ik deze exact zo doorgebracht. A girl can dream. 

NIEUWE KLEDING
Ken je dat gevoel? Dat moment dat je nieuwe kleding hebt gekocht en je deze voor de eerste keer aandoet. Dan voel je je als een nieuw mens. Herboren. Tenminste, zo voel ik me dan. Alsof ik de hele wereld aankan in een nieuwe outfit. Het liefste zou ik de hele week mijn nieuwe kleding dragen, maar dat gaat misschien iets te ver. Als het aan mij lag zou ik elke dag iets nieuws kopen. Mijn portemonnee is het hier niet mee eens, maar ik ben de baas. En een beetje doorgeslagen, misschien. De laatste tijd is mijn garderobe aanzienlijk gegroeid. En ik word er alleen maar blij van.

DIKKE TRUIEN EN SOKKEN
Aansluitend bij het nieuwe kleding-thema: dikke truien. Waar je je helemaal in kan oprollen. Van die truien waar je in zou kunnen wonen. En nooit meer wat anders aandoet. Zo’n trui heb ik nu aan, terwijl ik dit schrijf. Deze trui maakt me blij. De mouwen zijn zo lang dat m’n handen er ook in kunnen. Heerlijk. Ook, sokken. Warme voeten. Warme alles. Blije Nina.

PLANTEN & BLOEMEN
Goh, wat raar. Als je onze Instagram bekijkt, bestaat deze de laatste tijd alleen maar uit planten. Waarom? Omdat planten top zijn. Vooral als het grauw weer buiten is en heel het huis grijs kleurt. Zet een paar planten neer en je hebt meteen een beetje kleur en fleur in je huis. Dat helpt om die beruchte winterdip tegen te gaan. Hoop ik. Planten zijn gewoon fijn, simpel. 

DIEREN
En met nadruk: honden. Knuffelen met hondjes. Spelen met hondjes. Hondjes. Hondjes. Honden! (Honden stiekem duizend koekjes geven!) Ik ben gek op mijn hond, Tommy. Jammer dat die liefde onbeantwoord is, maar ja. Ik zal wel in stilte liefhebben. En stug door knuffelen. Zelfs katten, als ze zacht en fluffy zijn. Oooooooh. De hamsters en konijnen bij Groenrijk. Als we daar zijn wil ik ze het liefste allemaal meenemen. Die leuke baby konijntjes. Jaaaaaaaaaa. De gedachte maakt me nu zelfs al blij.

Dat was een beetje positiviteit voor vandaag. Want ik denk dat we dat allemaal wel kunnen gebruiken (zeker in tentamen periodes). Ondertussen gaan we stug door met het drukke leven. En proberen niet tien keer per dag te huilen. Succes. Ha. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *