3X WOONINSPIRATIE

Zo, het weekend zit er alweer bijna op helaas. Ik heb ook echt nog totaal geen zin om weer naar de uni te gaan, dus ik dacht: “Laat ik een leuk inspiratieartikeltje schrijven om de boel wat op te vrolijken!” Vooral nu de dagen steeds korter worden, vind ik het echt leuk om te bedenken hoe ik m’n interieur kan aanpassen om het najaar door te komen. Enjoy!

HAARDHOUT
Ik ben fan. Ja, ik ben fan van haardhout, en niet een beetje ook. Vooral nu de dagen steeds korter worden en ik het liefst de hele dag als een kluizenaar door huis struin, genietend van elk leuk hoekje dat ik kan vinden. Lekker de houtkachel aan, terwijl ik omhuld door een fluffy dekentje het vuur in kijk. Dat is het gevoel dat ik krijg als ik naar een mooie stapel haardhout kijk. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar op de een of andere manier geeft hout gewoon zo’n ontzettend warme sfeer af.
In ons huis hebben we onder andere onder ons zwevend Ikea meubel haardhout opgestapeld en dit is echt één van de leukste ideetjes die we hebben doorgevoerd in ons interieur. Ookal heb je geen echte haard, je kan nog steeds gewoon ergens wat hout opstapelen om ook dat echte najaarsgevoel te krijgen. Dit heb ik ook zo gedaan in de kamer van m’n ouders: de dichtgestuukte haard heb ik voor ongeveer de helft beplakt met schijfjes hout. En ook hier weer, geeft het een heleboel gezelligheid af. Precies wat je nodig hebt in het najaar. Vooral doen dus. Tip: combineer het met veel wit-tinten; het hout springt dan echt uit je interieur!

SUBTIELE LAMBRISERING
Lambrisering, ieeeeeeh, bij dit woord krijg ik echt meteen de ergste nachtmerries: interieurs die zijn blijven hangen in de jaren 100.000 voor Christus, (oké, beetje overdreven) met van die houten schrootjes die één derde deel van een muur bedekken. Natuurlijk is dit niet het enige voorbeeld van een lambrisering, aangezien er veel soorten bestaan.
Lambrisering die ik wel leuk vind, is een  subtielere variant. Bijvoorbeeld eentje die een lange wand bekleedt die anders heel saai zou zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een simpele vakkenverdeling van een muur met heel dunne latjes die je op de muur plakt en in dezelfde kleur verft. Hierdoor creëer je een diepte-effect en onderbreek je tevens de saaiheid van een lange eentonige muur. Deze vakken zou je meteen kunnen gebruiken om bepaalde foto’s of posters mooi uit te lichten; ideaal dus!
Bij een oud huis vind ik het echter mooier om iets meer landelijke randjes te gebruiken, omdat je hierdoor echt dat oude en luxe gevoel van statige panden oproept.

BETER LICHTPLAN
Vooral in het najaar vind ik licht een belangrijke factor in het interieur. Kies voor wit licht en je huis ziet er meteen akelig kil uit, en dat is vooral níet de bedoeling. Je wilt juist een knus gevoel creëren, zodat je lekker kan genieten van een huis met een warme sfeer. Gebruik in dit geval vooral licht met een oranje ondertint; denk hierbij aan verlichting met een maximale waarde van 2700 Kelvin.
Dit was eventjes de “technische” basis, maar ervoor zorgen dat alles mooi samenvalt is ook nog een lastige klus. Mijn handigste tip hiervoor is: gebruik niet één lamp die voor al het licht in de kamer moet zorgen. Gebruik daarvoor in de plaats juist verschillende lampen die verspreid staan in je kamer. Creëer bijvoorbeeld een leeshoekje met daarbij een gave staande lamp, bevestig ergens een stoere lamp aan de muur die je verschillende kanten op kunt richten en zet veel kaarsjes neer! Vooral die kaarsjes zorgen bij mij er altijd voor dat de woonkamer een ultiem gezelligheidsgevoel heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *