FAVORIETE OORBELLEN & PIERCING TALK

Toen ik acht jaar oud werd kreeg ik mijn eerste oorbellen. Hier keek ik al jaren naar uit. Ik kreeg ze voor mijn verjaardag van mijn tante. Ik vond het heel erg spannend, maar wel leuk. Achteraf gingen we een McFlurry eten. Ik herinner me dit nog zó goed. Sindsdien heb ik twee extra gaatjes in elke oorlel laten schieten en één (mislukte) helix piercing. MAAR. Nu heb ik een nieuwe helix piercing laten zetten. En ik ben enthousiaaaaast. Het liefste zou ik mijn hele oor nu vol prikken met leuke oorbellen. Maar ik ben een mietje en dat doet pijn. Dit artikel staat dus in het teken van oorbellen en piercings. Ik laat je vier van mijn favoriete oorbellen zien en ik klets over piercings. Lees je mee?

1: HALVE MAAN
Deze oorbellen zijn mijn nieuwste aanwinst! Ze zijn een beetje bijzonder, vind ik zelf. De oorbel zelf is een lang draadje, met aan het uiteinde een staafje. Het bedeltje is in de vorm van een halve maan. Deze oorbellen kun je door je oor heen trekken, zoals ik op deze foto heb gedaan. Dat is een beetje een gek gevoel om te doen, maar het resultaat vind ik super tof! Het staat lekker speels (en je verliest je oorbel niet zo snel). Vroeger had ik ook zulke oorbellen, met een hartje eraan. Deze waren zilver en ik heb er een hele mooie herinnering aan. Ik was niet zo oud en ging in de vakantie in mijn eentje naar de markt, voor het eerst. Daar stond altijd een kleine juwelier, waar ik die oorbellen kocht van mijn zakgeld. Toen ik deze nieuwe oorbellen zag moest ik meteen denken aan deze herinnering. Ze zijn van het merk Xzota en kosten €15 per stuk. 

2: GOUD FIGUUR 
Ik ben een beetje onzeker over hoe ik deze vorm het beste kan beschrijven. Bloemig? Nee. Een abstract figuur. Achtig. Maar toch, heel sophisticated vind ik ze. Deze oorbellen draag ik als ik me netjes en classy wil voelen. Zo droeg ik ze bijvoorbeeld toen ik een presentatie moest houden. Anyways, ik vind ze sowieso heel erg cool. Fijn is ook dat ze niet te zwaar zijn. Daarnaast staat goud goed bij de ondertoon van mijn huid, wat sowieso een pluspunt is. Het merk weet ik helaas niet, ik heb ze gekocht bij Bij Marlies in Delft. 

3: ZILVEREN BLAADJE
Is het een blaadje? Ik heb geen idee. Oorbellen beschrijven is moeilijker dan ik dacht. Anyways, deze oorbellen vind ik ook al zo leuk. Surprise. Dit zijn geen knopjes, ze hebben namelijk een gebogen staafje. Zo zitten ze strak bevestigd in je oor, zonder gedoe met achterkantjes. Ik draag ze graag in mijn eerste gaatje, maar in het tweede gaatje staan ze ook enorm leuk. Zo combineer ik ze graag met andere zilveren oorbellen om het wat speelser te maken. Deze oorbellen heb ik gekocht bij de sample sale van ANNA+NINA, dus ze zullen niet meer in het assortiment zitten. Ik betaalde er €15 voor.

4: ZILVEREN STAAFJE
Een hele tijd geleden waren zulke oorbellen echt helemaal hip. Iedereen liep met staafjes in hun oren. Dat is ook het moment dat ik ze gekocht heb, maar ze hebben een hele tijd in de kast liggen verstoffen. Toen kwam ik ze weer tegen en stiekem vind ik ze wel heel erg tof. Het is simpel, maar toch net wat leuker dan een simpel knopje. Ik heb ook ooit een gouden variant gehad, maar die ben ik verloren. Treurig. Het merk weet ik niet meer, ik heb ze ooit online besteld. Maar deze kun je bijna overal wel vinden.

Op de foto’s is ook mijn nieuwe helix piercing te zien!!! Ik heb ervoor gekozen om hem wat lager in het oor te laten zetten, mede omdat mijn derde gaatje in dat oor dichtgegroeid is. Zo zit er dus alsnog veel ruimte tussen mijn laatste oorbel en de piercing, maar niet té veel. Zelf vind ik het heel erg leuk staan zo. Ik vind piercings in het oor echt heel leuk staan. Ik heb dus ooit al eens een helix laten zetten, maar deze hebben ze toen geschoten in plaats van gepierced. Dit is gevaarlijk (overigens illegaal), aangezien het kraakbeen dan versplintert. Deze helix is ook nooit helemaal genezen en ik had zo veel last van ontstekingen en vochtbultjes dat ik deze er na twee jaar uit gehaald heb. Op die plek kun je ook nog steeds voelen waar het kraakbeen versplinterd is.

Mijn nieuwe helix is wel goed gezet en ik probeer er goed voor te zorgen, in de hoop dat deze goed geneest. Zo reinig ik hem twee keer per dag met een zeezout oplossing (een schepje zeezout oplossen in kokend water, even laten afkoelen en je oor er dan in dippen) en probeer ik er zo min mogelijk aan te zitten (wat voor mij heeeel moeilijk is). Waar ik wel veel last van heb is het slapen, ik ben namelijk een echte zij slaper. Mijn linkeroor doet helaas nog te veel pijn om op te slapen, maar halverwege de nacht krijg ik toch de drang om op deze zij te gaan liggen. En dat doet pijn. Hierdoor slaap ik dus niet zo heel goed, maar ja. Dat is hopelijk snel voorbij. 

Er zijn nog een heleboel piercings waar ik van droom. Zo wilde ik eigenlijk een rook piercing laten zetten, dat is in het dikkere deel van je oor in het midden (achtig). Daar waar het wel uitsteekt. Of een daith piercing, helaas is mijn oor daar niet goed voor gevormd. Vroeger wilde ik graag een forward helix, maar die spreekt me nu iets minder aan. Een conch piercing vind ik ook heel gaaf, alleen blijkt deze enorm pijnlijk te zijn. Deze zit namelijk in het dikke deel aan de binnenkant van je oor, naast de oorlel. Brrrr. Op het moment heb ik nog geen plannen om andere piercings te laten zetten, behalve een rook piercing. Deze wil ik in mijn rechteroor, dus ik moet even wachten tot mijn nieuwe helix genezen is. Als het zover is laat ik het weten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *