DAGELIJKSE 15 MINUTEN MAKE-UP

Ik ben lui. Meestal draag ik geen make-up als ik naar school ga of moet werken, vooral als ik vroeg op moet staan. Of als het regent, bijvoorbeeld. Dan vind ik het niet de moeite waard om make-up te dragen. Toch ben ik natuurlijk gek op make-up en vind ik het heel mooi staan. Zo zie ik er altijd toch net wat fitter uit met een likje foundation en mascara. Voor op de dagen dat ik een kwartiertje extra de tijd heb is deze snelle make-up look. Deze is heel standaard, zonder de hele poespas. Maar maakt alsnog een wereld van verschil. Ik beschrijf stap voor stap hoe ik deze look in elkaar flans. Inclusief ongemakkelijke gezicht foto’s.

        

Dit zijn alle producten die ik gebruikt heb. Best bescheiden, al zeg ik het zelf. En deze producten zijn wel echt favoriet van mij. Dat moet ook wel, aangezien ik ze elke dag gebruik. Alleen voor de wenkbrauwen gebruik ik liever wat anders (Anastasia Brow Wiz), maar hier heb ik even geen geld voor. Helaas. Ik gebruik de volgende producten:
– Estée Lauder Double Wear Foundation
– Maybelline Fit Me! Matte + Poreless Foundation
– Etos Brightening Concealer
– Essence Stay All Day Translucent Loose Powder
– Primark Ps. Blush
– NYX Contour Palette
– Colourpop Eyebrow Pencil
– Catrice Eyebrow Set

STAP 1
Ik begin met het aanbrengen van foundation. Dit doe ik met een bufferkwast of met een vochtige Beautyblender. Dit laatste heeft mijn voorkeur, zeker bij deze foundations. Dit blend ik in over het hele gezicht. Hierbij neem ik ook de nek mee. 
STAP 2
Dan breng ik concealer aan. Dit doe ik onder de ogen in de vorm van een driehoek, wat ik daarna goed blend. Verder breng ik dit nog aan op alle onzuiverheden, zoals op mijn kin, rond mijn neus en op het voorhoofd. Op het moment is mijn huid redelijk zuiver, dus gebruik ik minder concealer dan ik zou doen als ik veel puistjes had. Nu is dit voldoende om alle roodhuiden te verbergen.
STAP 3
Ik wil graag dat mijn make-up door weer en wind blijft zitten, zeker met de kou van de laatste tijd. Dan merk ik toch altijd dat de basis slechter blijft zitten. Ik breng het liefste een los poeder aan met mijn Beautyblender. Dit mag best veel poeder zijn. Dit dep ik zo de huid in, een hele dikke laag. Hierna ga ik er nog even met een fluffy kwast overheen, om te zorgen dat al het overtollige poeder weg gaat. Voor mij is dit de beste manier om mijn make-up goed te setten. Gewoon een heleboel poeder gebruiken! 
STAP 4
Dan teken ik mijn wenkbrauwen bij. Op het moment doe ik dit met poeder en potlood. Het poeder gebruik ik eerst om de hele wenkbrauw vorm te geven, met name ook de voorkant. Op de voorkant gebruik ik het liefste de lichte kleur uit het duo, aan de achterkant van de wenkbrauw gebruik ik een mix van beide kleuren. Dit kam ik goed door met een wenkbrauw kammetje. Hierna zet ik de achterkant nog iets sterker aan met een potlood, om het geheel iets strakker en donkerder te maken. Ik kam alles goed door zodat het er natuurlijk uit ziet, et voila.
STAP 5
Met een platte contour kwast breng ik een koele contour kleur aan. Dit doe ik onder de jukbeenderen, langs het voorhoofd, de kaaklijn en de zijkanten van de neus. Dit geeft het gezicht iets meer vorm. Hierna breng ik een warmere bronzer aan op al deze plekken. Als laatste breng ik een beetje blush aan op de appeltjes van de wangen.
STAP 6
Met de witte kleuren uit het contour palette egaliseer ik mijn oogleden. Dit maakt weinig verschil, maar maakt toch een klein beetje verschil. Vooral in de binnenste ooghoek creëert dit een frisse oogopslag. Als laatste breng ik een dikke laag mascara aan. En dan ben ik klaar! Dat is mijn snelle vijftien minuten make-up look, super simpel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *