9 DAYS TILL CHRISTMAS: KERSTBOOM VERSIERING

Zo, ik heb EINDELIJK weer rust. Afgelopen vrijdag had ik m’n laatste tentamen en over een weekje heb ik vakantie; heeeeeerlijk. Echter, dit betekent ook dat kerst er alweer bijna is, maar voor m’n gevoel duurt dit echt nog maanden joh! Het plan van Nina en mij was juist om lekker de hele maand december met kerst bezig te zijn en elke dag een leuk artikel te plaatsen, maar dit is dus helaas anders gelopen. Gelukkig hebben we nog negen dagen, dus die ga ik lekker volgooien met elke dag een kerstartikel!
Om meteen te knallen begin ik met het leukste van de kerst: kerstbomen! Wij hebben nu voor het tweede jaar twee kerstbomen in huis staan en het is echt ontzettend gezellig, vooral met die leuke lampjes en mooie nostalgische kerstballen. Vandaag laat ik dus zien hoe wij onze kerstbomen hebben versierd en wie weet kan je wel wat leuke inspiratie opdoen!

Zoals ik dus al had verteld hebben we twee kerstbomen in huis staan: eentje in de woonkamer en eentje in de eetkamer, en het bevalt echt heel goed! We hebben namelijk een kamer en suite (een woon- en eetkamer gescheiden door schuifdeuren), waardoor je vanuit de woonkamer niet goed de kerstboom in de eetkamer kan zien. Dit is natuurlijk best onhandig, omdat je de meeste tijd in de woonkamer zit, vandaar dat we hebben gekozen voor twee bomen.
Beide bomen hebben een hoogte van ongeveer twee meter, zodat ze mooi de kamer opvullen. Het liefst wil ik een kerstboom van 4 meter hoog, maar dat gaat natuurlijk nooit passen. Maar ach, de bomen die we nu hebben zijn ook echt heel leuk!

VERSIERING
M’n moeder en ik houden ervan om de boom niet te vol te doen: gewoon wat lampjes en kerstballen. Dat klinkt misschien saai; veel mensen doen immers ook dingen als slingers in de boom, maar juist door niet teveel verschillende soorten elementen in de boom te hebben, kan je ervoor zorgen dat die elementen super goed opvallen. Wij doen dit altijd door echte nostalgische kerstballen te gebruiken, die we overal en nergens vandaan halen. Soms kom je ze tegen in een soort kringloopwinkeltje, maar je kan ook echt gericht gaan shoppen voor deze ballen. In de pelgrimshoeve in Zoetermeer kan je ook echt een heleboel oude ballen scoren. Voor de lampjes hebben wij voor in één boom nog van die oude lampjes in de vorm van een kaars, maar in de andere boom zitten gewoon de standaard lampjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *