7 DAYS TILL CHRISTMAS: PAARSE SMOKEY EYES

Tijdens Kerstmis speel ik graag met verschillende make-up looks. Het leuke vind ik dat tijdens Kerst niks too much is. Glitters, gigantische eyeliner, nepwimpers, noem het maar op. Met Kerst kan het allemaal. Met dit idee in mijn hoofd besloot ik een look te creëren ter inspiratie. Deze is lekker smokey, met paars in de hoofdrol. Omdat ik zo slecht ben in stap voor stap tutorials vertel ik gewoon kort hoe ik de look gemaakt heb en deel ik foto’s ter illustratie. Kijk je snel mee?

Smokey eyes vind ik prachtig. Een klassieke donkere smokey eye, met een heleboel zwart en grijs. M’n hart smelt ervan. Helaas staat dit mij echt ver-schrikk-elijk. Echt. Gewoon niet. Een iets minder traditionele smokey eye kan ik al beter hebben; eentje met een heleboel rood. Warme tinten staan me simpelweg gewoon beter. Toch wil ik soms experimenteren met koelere kleuren. Toen ik bezig was met deze look dacht ik “Hmmm… Hoe kan ik dit een knallend effect geven?” Paars. Het werd paars. Ik vind paars enorm draagbaar, maar toch geeft het een wow-effect. Dit maakt het perfect voor een iets heftigere kerst look. Ik besloot twee kleuren paars te gebruiken, een donkere en een fellere. Door deze goed in elkaar over te laten lopen creëer je een heel gaaf en sprankelend effect. Hieronder vertel ik kort welke stappen ik allemaal heb ondernomen en je kunt de foto’s van de look zien.

1. Ik begin met het aanbrengen van zwart oogpotlood over het gehele ooglid. Dit mag lekker rommelig. Dan pak ik een plat kwastje, waarmee ik het oogpotlood blend en verdeel. Ik blend het ongeveer tot net onder de arcadeboog. Dit hoeft ook nog helemaal niet netjes; je zal er straks nog met oogschaduw overheen gaan. Dit is enkel de basis, om de look veel donkerder te maken. 
2. Dan pak ik een donkerpaarse kleur die ik in de arcadeboog blend. Lekker prominent mag dit, het geheel mag namelijk donker uitvallen. Blijf toevoegen tot je look de gewenste diepte heeft.
3. Om het iets zachter te maken breng ik hier nog een medium bruine kleur over aan, die blend ik er gewoon lekker doorheen. Dit mag iets hoger dan dat je de donkerpaarse kleur hebt aangebracht. Als je vindt dat de donkerpaarse kleur hier te veel door vervaagt kun je deze er nog met een klein kwastje weer aan toevoegen.
4. Hierna breng ik de donkerpaarse kleur ook over het hele bewegend ooglid aan. 
5. Dan neem ik een licht paarse kleur, mijne is lekker fel van kleur. Deze breng ik aan op de binnenste helft van het ooglid tot ongeveer halverwege het ooglid. Ik zorg ervoor dat de lichte en de donkere kleur goed in elkaar overlopen.
6. Maak af met een flinke toet highlighter in de binnenste ooghoek en een dikke eyeliner. En mascara, of nepwimpers als je daarvan houdt (ik ben ontzettend bang voor nepwimpers). 

Klaaaaar! Makkelijk, hè? Heel snel flans je een mooie kerst look in elkaar. Ik vind hem in ieder geval mooi. Dit is natuurlijk ook prima naar een feestje te dragen, of overdag als je je een keertje super extra voelt. Als je wil kun je het altijd dragen. I don’t care. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *