Vind je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media, dat helpt ons ook weer!

Geschreven door Nina

Vorige week was ik in Marrakesh. Daar vind je rondom het centrum overal kleine winkeltjes en kraampjes en de verkopers proberen je van alles aan te smeren. Halverwege de reis begaven wij ons in een klein kruidenwinkeltje. De eigenaar verkocht honderden verschillende dingen, van kruiden tot potten gevuld met pigment. Wij mochten overal even aan ruiken en alles proberen en, verdiept in gesprek, overhandigde hij mij ineens dit kleien potje. “This is a gift for you.” Uiteindelijk kwamen we de winkel uit met een heleboel kruiden, maar dus ook dit bijzondere voorwerp. In dit artikel vertel ik jullie er van alles over en deel ik ook mijn eerste indruk. 

Wat is Aker Fassi?

Veel vertelde de verkoper er niet over. Hij zei dat er pigment in zit, en dat je het droog kunt gebruiken als blush en nat als lippenstift. Online heb ik nog een beetje onderzoek gedaan, om er achter te komen wat dit product nou exact is. Het heet een “Aker” of “Aker Fassi” en is een traditioneel Berbers make-up product. Het is een terra cotta potje gemixt met de blaadjes van klaprozen, granaatappel en henna. Dit geeft het pigment aan het product. Hierdoor is het overigens ook volledig organisch! Het kan dus op de wangen en de lippen gebruikt worden. Het product droogt vrij snel wanneer je deze nat gebruikt, dus wees voorzichtig en werk in kleine stapjes. De kleur is namelijk heel goed op te bouwen. Het lijkt dus vrij simpel in gebruik te zijn. Ik was enorm nieuwsgierig geworden en ging onmiddellijk aan de slag om dit te testen!

Wat vind ik ervan?

Ik heb het product gebruikt op de manier die mij aangeraden was door de verkoper. Allereerst dipte ik een blush
kwast in het potje. Het duurde even voordat er wat pigment loskwam. Toen mijn kwast eindelijk een rode kleur vertoonde, bracht ik het voorzichtig aan op mijn wangen. Ik heb het wat zwaarder aangebracht voor op de foto, zodat het resultaat goed te zien is. Dit geeft een heel natuurlijke kleur aan het gezicht, heel mooi! Wees wel voorzichtig met het aanbrengen want het is al gauw te veel.

Voor mijn lippen heb ik mijn vingertop nat gemaakt en deze op de lippen
gedept. Als je dit product nat gebruikt is het veel gepigmenteerder. Het was een beetje lastig om dit netjes aan te brengen en het resultaat is meer een lip stain dan een lippenstift. De kleur is dan ook niet helemaal dekkend. Om het preciezer aan te brengen zou het ook goed mogelijk zijn om een nat, klein kwastje te gebruiken. Het resultaat vind ik wel heel mooi! Het is een kleur die ik normaal niet zou kiezen, maar toch ben ik wel blij met de look. Op de foto zie je het resultaat.

Eindoordeel

Het resultaat vind ik leuk en verassend goed. Het is ook echt een long-lasting product. Dit is ook goed te merken aan het feit dat het pigment maar niet van mijn vingertoppen af gaat, ondanks het vele wassen. Dus nu loop ik rond met felroze vingertoppen. Ach. Ook is het niet een enorm handig product, aangezien je het niet zomaar in je toilettas kunt stoppen en meenemen. In gebruik is het ook niet ideaal, een gewone blush of lippenstift werkt toch wel wat makkelijker. Ondanks dit vind ik het echt een super leuk principe en ben ik heel blij met het resultaat. In Marrakesh kun je in bijna elk straatje wel Aker Fassi kopen, voor ongeveer €1. Enorm goedkoop dus ook, voor zo’n multifunctioneel product. Voor mij een topper!

BIJZONDERE MAKE-UP: NOORD-AFRIKAANSE “AKER FASSI”

29 juli 2017

Vind je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media, dat helpt ons ook weer!

Geschreven door Nina

Vorige week was ik in Marrakesh. Daar vind je rondom het centrum overal kleine winkeltjes en kraampjes en de verkopers proberen je van alles aan te smeren. Halverwege de reis begaven wij ons in een klein kruidenwinkeltje. De eigenaar verkocht honderden verschillende dingen, van kruiden tot potten gevuld met pigment. Wij mochten overal even aan ruiken en alles proberen en, verdiept in gesprek, overhandigde hij mij ineens dit kleien potje. “This is a gift for you.” Uiteindelijk kwamen we de winkel uit met een heleboel kruiden, maar dus ook dit bijzondere voorwerp. In dit artikel vertel ik jullie er van alles over en deel ik ook mijn eerste indruk. 

Wat is Aker Fassi?

Veel vertelde de verkoper er niet over. Hij zei dat er pigment in zit, en dat je het droog kunt gebruiken als blush en nat als lippenstift. Online heb ik nog een beetje onderzoek gedaan, om er achter te komen wat dit product nou exact is. Het heet een “Aker” of “Aker Fassi” en is een traditioneel Berbers make-up product. Het is een terra cotta potje gemixt met de blaadjes van klaprozen, granaatappel en henna. Dit geeft het pigment aan het product. Hierdoor is het overigens ook volledig organisch! Het kan dus op de wangen en de lippen gebruikt worden. Het product droogt vrij snel wanneer je deze nat gebruikt, dus wees voorzichtig en werk in kleine stapjes. De kleur is namelijk heel goed op te bouwen. Het lijkt dus vrij simpel in gebruik te zijn. Ik was enorm nieuwsgierig geworden en ging onmiddellijk aan de slag om dit te testen!

Wat vind ik ervan?

Ik heb het product gebruikt op de manier die mij aangeraden was door de verkoper. Allereerst dipte ik een blush
kwast in het potje. Het duurde even voordat er wat pigment loskwam. Toen mijn kwast eindelijk een rode kleur vertoonde, bracht ik het voorzichtig aan op mijn wangen. Ik heb het wat zwaarder aangebracht voor op de foto, zodat het resultaat goed te zien is. Dit geeft een heel natuurlijke kleur aan het gezicht, heel mooi! Wees wel voorzichtig met het aanbrengen want het is al gauw te veel.

Voor mijn lippen heb ik mijn vingertop nat gemaakt en deze op de lippen
gedept. Als je dit product nat gebruikt is het veel gepigmenteerder. Het was een beetje lastig om dit netjes aan te brengen en het resultaat is meer een lip stain dan een lippenstift. De kleur is dan ook niet helemaal dekkend. Om het preciezer aan te brengen zou het ook goed mogelijk zijn om een nat, klein kwastje te gebruiken. Het resultaat vind ik wel heel mooi! Het is een kleur die ik normaal niet zou kiezen, maar toch ben ik wel blij met de look. Op de foto zie je het resultaat.

Eindoordeel

Het resultaat vind ik leuk en verassend goed. Het is ook echt een long-lasting product. Dit is ook goed te merken aan het feit dat het pigment maar niet van mijn vingertoppen af gaat, ondanks het vele wassen. Dus nu loop ik rond met felroze vingertoppen. Ach. Ook is het niet een enorm handig product, aangezien je het niet zomaar in je toilettas kunt stoppen en meenemen. In gebruik is het ook niet ideaal, een gewone blush of lippenstift werkt toch wel wat makkelijker. Ondanks dit vind ik het echt een super leuk principe en ben ik heel blij met het resultaat. In Marrakesh kun je in bijna elk straatje wel Aker Fassi kopen, voor ongeveer €1. Enorm goedkoop dus ook, voor zo’n multifunctioneel product. Voor mij een topper!

Geschreven door Nina

Vorige week was ik in Marrakesh. Daar vind je rondom het centrum overal kleine winkeltjes en kraampjes en de verkopers proberen je van alles aan te smeren. Halverwege de reis begaven wij ons in een klein kruidenwinkeltje. De eigenaar verkocht honderden verschillende dingen, van kruiden tot potten gevuld met pigment. Wij mochten overal even aan ruiken en alles proberen en, verdiept in gesprek, overhandigde hij mij ineens dit kleien potje. “This is a gift for you.” Uiteindelijk kwamen we de winkel uit met een heleboel kruiden, maar dus ook dit bijzondere voorwerp. In dit artikel vertel ik jullie er van alles over en deel ik ook mijn eerste indruk. 

Wat is Aker Fassi?

Veel vertelde de verkoper er niet over. Hij zei dat er pigment in zit, en dat je het droog kunt gebruiken als blush en nat als lippenstift. Online heb ik nog een beetje onderzoek gedaan, om er achter te komen wat dit product nou exact is. Het heet een “Aker” of “Aker Fassi” en is een traditioneel Berbers make-up product. Het is een terra cotta potje gemixt met de blaadjes van klaprozen, granaatappel en henna. Dit geeft het pigment aan het product. Hierdoor is het overigens ook volledig organisch! Het kan dus op de wangen en de lippen gebruikt worden. Het product droogt vrij snel wanneer je deze nat gebruikt, dus wees voorzichtig en werk in kleine stapjes. De kleur is namelijk heel goed op te bouwen. Het lijkt dus vrij simpel in gebruik te zijn. Ik was enorm nieuwsgierig geworden en ging onmiddellijk aan de slag om dit te testen!

Wat vind ik ervan?

Ik heb het product gebruikt op de manier die mij aangeraden was door de verkoper. Allereerst dipte ik een blush
kwast in het potje. Het duurde even voordat er wat pigment loskwam. Toen mijn kwast eindelijk een rode kleur vertoonde, bracht ik het voorzichtig aan op mijn wangen. Ik heb het wat zwaarder aangebracht voor op de foto, zodat het resultaat goed te zien is. Dit geeft een heel natuurlijke kleur aan het gezicht, heel mooi! Wees wel voorzichtig met het aanbrengen want het is al gauw te veel.

Voor mijn lippen heb ik mijn vingertop nat gemaakt en deze op de lippen
gedept. Als je dit product nat gebruikt is het veel gepigmenteerder. Het was een beetje lastig om dit netjes aan te brengen en het resultaat is meer een lip stain dan een lippenstift. De kleur is dan ook niet helemaal dekkend. Om het preciezer aan te brengen zou het ook goed mogelijk zijn om een nat, klein kwastje te gebruiken. Het resultaat vind ik wel heel mooi! Het is een kleur die ik normaal niet zou kiezen, maar toch ben ik wel blij met de look. Op de foto zie je het resultaat.

Eindoordeel

Het resultaat vind ik leuk en verassend goed. Het is ook echt een long-lasting product. Dit is ook goed te merken aan het feit dat het pigment maar niet van mijn vingertoppen af gaat, ondanks het vele wassen. Dus nu loop ik rond met felroze vingertoppen. Ach. Ook is het niet een enorm handig product, aangezien je het niet zomaar in je toilettas kunt stoppen en meenemen. In gebruik is het ook niet ideaal, een gewone blush of lippenstift werkt toch wel wat makkelijker. Ondanks dit vind ik het echt een super leuk principe en ben ik heel blij met het resultaat. In Marrakesh kun je in bijna elk straatje wel Aker Fassi kopen, voor ongeveer €1. Enorm goedkoop dus ook, voor zo’n multifunctioneel product. Voor mij een topper!

 

Zolderkamer Thijs
Interieur
Thijs

Roomtour: Thijs’ paradijs

Mijn zolderkamer is absoluut m’n pareltje. Een jaar lang hebben mijn vader en ik de zolder verbouwd en ik heb het helemaal zelf ontworpen, echt gaaf! In dit artikel laat ik mijn kamer zien.

Lees Verder »
Interieur
Thijs

DIY bedbank

Wil jij ook zo’n trendy logeerbed/loungehoek? Lees dan snel maar even verder, want in dit artikel laat ik dit leuke idee zien!

Lees Verder »

Leave a Reply

eleven + thirteen =

Close Menu
×
×

Basket