Instagram has returned invalid data.

DIY: makkelijke spiegel met riemen

13 juli 2017

Vind je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media, dat helpt ons ook weer!

Geschreven door Nina

De belangrijkste reden dat ik besloot de muur van mijn kamer te verven, zoals je hier kunt lezen, was dat ik een nieuwe spiegel wilde. Ik had een superleuke DIY gezien voor een spiegel met riemen en wilde deze graag namaken. De oude spiegels zaten aan de muur geplakt en door deze te verwijderen zou de muurverf beschadigen. Ook was de verf geheel verkleurd. Niet mooi meer dus. Maar ik wilde zó graag die nieuwe spiegel. Dan maar een nieuw kleurtje op de muur. In dit artikel kun je lezen hoe we deze spiegel zelf gemaakt hebben, wat super simpel was. 

Deze spiegel hangt al een hele tijd aan de muur en ik ben er enorm blij mee. Het is echt een bijzonder item in mijn kamer! In dit artikel laat ik jullie dus zien hoe Thijs en ik deze in elkaar geflanst hebben, wat echt super simpel was. De DIY komt oorspronkelijk van deze blog. Deze aanwijzingen hebben we ook grotendeels gevolgd, maar ik wil hier graag vertellen hoe wij het exact hebben gedaan. Mijn spiegel komt van IKEA, echter lijken ze deze niet altijd in het assortiment te hebben. De spiegel kostte €30. De riemen heb ik gekocht bij H&M, voor ongeveer €10 per stuk. Redelijk prijzig, maar het waren precies de riemen die ik in gedachten had. Goedkoper zou je ze misschien op de markt kunnen vinden. Zelf heb ik gekozen voor donkerbruin leer, maar je kunt elke kleur gebruiken die je wilt!

Je hebt nodig:

– Een grote, ronde spiegel met brede rand
– Twee riemen van beide ongeveer 200 cm
– Een lijmpistool
– Een spijker om de spiegel aan te hangen.

Zo maak je het:

– Leg de spiegel op bijvoorbeeld een kleed om lijm op de grond te voorkomen. Je zult misschien een beetje knoeien.
– Maak de riemen aan elkaar vast met de gespen en leg rondom de spiegel. Je kunt nog een beetje spelen met de lengte van het deel waaraan je de spiegel ophangt. Ik heb er zelf voor gekozen ongeveer 20 cm ruimte tussen de spiegel en de spijker te laten. 
– Dan lijm je voorzichtig de riemen vast aan de spiegel. Gebruik genoeg lijm en ga voorzichtig te werk. De lijm droogt snel, dus je moet er snel voor zorgen dat de riem werkelijk vastgeplakt zit. 
– Vul overige gaatjes nog op met een stipje lijm en laat even drogen.
– Als je er zeker van bent dat de lijm goed droog is en de riem stevig vast zit, kun je de spiegel ophangen! Wij hebben hem bevestigd met een spijker aan de muur, maar een schroef werkt ook prima. 

Tada! Met maar een paar stappen heb je een mooie spiegel hangen. Ook heb je maar weinig nodig en kun je het zo duur maken als je zelf wilt, door bijvoorbeeld te variëren met het soort spiegel en de riemen. Hierdoor is het geschikt voor iedereen, zeker ook omdat er geen lastige technieken bij komen kijken! Ik vind deze spiegel echt een pronkstuk en een voordeel vind ik dat hij zo lekker groot is. Zo’n soort spiegel met riemen is overigens erg hip tegenwoordig, je ziet dit steeds vaker voorbijkomen. Zo zag mijn vader bijna dezelfde spiegel hangen op de golfbaan, een paar dagen nadat ik deze zelf gemaakt had! Super toevallig. Ook zag ik pas op Instagram een foto van een hotel die deze spiegel had hangen. Het is dus echt een hippe eyecatcher! Deze spiegel maakt mijn kamer groter lijken en is bijzonder zonder kitsch te zijn. Je snapt het denk ik al, ik ben echt hartstikke blij met mijn spiegel. 

DIY makkelijke spiegel met riemen

13 juli 2017

Vind je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media, dat helpt ons ook weer!

Geschreven door Nina

De belangrijkste reden dat ik besloot de muur van mijn kamer te verven, zoals je hier kunt lezen, was dat ik een nieuwe spiegel wilde. Ik had een superleuke DIY gezien voor een spiegel met riemen en wilde deze graag namaken. De oude spiegels zaten aan de muur geplakt en door deze te verwijderen zou de muurverf beschadigen. Ook was de verf geheel verkleurd. Niet mooi meer dus. Maar ik wilde zó graag die nieuwe spiegel. Dan maar een nieuw kleurtje op de muur. In dit artikel kun je lezen hoe we deze spiegel zelf gemaakt hebben, wat super simpel was. 

Deze spiegel hangt al een hele tijd aan de muur en ik ben er enorm blij mee. Het is echt een bijzonder item in mijn kamer! In dit artikel laat ik jullie dus zien hoe Thijs en ik deze in elkaar geflanst hebben, wat echt super simpel was. De DIY komt oorspronkelijk van deze blog. Deze aanwijzingen hebben we ook grotendeels gevolgd, maar ik wil hier graag vertellen hoe wij het exact hebben gedaan. Mijn spiegel komt van IKEA, echter lijken ze deze niet altijd in het assortiment te hebben. De spiegel kostte €30. De riemen heb ik gekocht bij H&M, voor ongeveer €10 per stuk. Redelijk prijzig, maar het waren precies de riemen die ik in gedachten had. Goedkoper zou je ze misschien op de markt kunnen vinden. Zelf heb ik gekozen voor donkerbruin leer, maar je kunt elke kleur gebruiken die je wilt!

Je hebt nodig:

– Een grote, ronde spiegel met brede rand
– Twee riemen van beide ongeveer 200 cm
– Een lijmpistool
– Een spijker om de spiegel aan te hangen.

Zo maak je het:
– Leg de spiegel op bijvoorbeeld een kleed om lijm op de grond te voorkomen. Je zult misschien een beetje knoeien.
– Maak de riemen aan elkaar vast met de gespen en leg rondom de spiegel. Je kunt nog een beetje spelen met de lengte van het deel waaraan je de spiegel ophangt. Ik heb er zelf voor gekozen ongeveer 20 cm ruimte tussen de spiegel en de spijker te laten. 
– Dan lijm je voorzichtig de riemen vast aan de spiegel. Gebruik genoeg lijm en ga voorzichtig te werk. De lijm droogt snel, dus je moet er snel voor zorgen dat de riem werkelijk vastgeplakt zit. 
– Vul overige gaatjes nog op met een stipje lijm en laat even drogen.
– Als je er zeker van bent dat de lijm goed droog is en de riem stevig vast zit, kun je de spiegel ophangen! Wij hebben hem bevestigd met een spijker aan de muur, maar een schroef werkt ook prima. 

Tada! Met maar een paar stappen heb je een mooie spiegel hangen. Ook heb je maar weinig nodig en kun je het zo duur maken als je zelf wilt, door bijvoorbeeld te variëren met het soort spiegel en de riemen. Hierdoor is het geschikt voor iedereen, zeker ook omdat er geen lastige technieken bij komen kijken! Ik vind deze spiegel echt een pronkstuk en een voordeel vind ik dat hij zo lekker groot is. Zo’n soort spiegel met riemen is overigens erg hip tegenwoordig, je ziet dit steeds vaker voorbijkomen. Zo zag mijn vader bijna dezelfde spiegel hangen op de golfbaan, een paar dagen nadat ik deze zelf gemaakt had! Super toevallig. Ook zag ik pas op Instagram een foto van een hotel die deze spiegel had hangen. Het is dus echt een hippe eyecatcher! Deze spiegel maakt mijn kamer groter lijken en is bijzonder zonder kitsch te zijn. Je snapt het denk ik al, ik ben echt hartstikke blij met mijn spiegel. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

DIY makkelijke spiegel met riemen

13 juli 2017

Geschreven door Nina

De belangrijkste reden dat ik besloot de muur van mijn kamer te verven, zoals je hier kunt lezen, was dat ik een nieuwe spiegel wilde. Ik had een superleuke DIY gezien voor een spiegel met riemen en wilde deze graag namaken. De oude spiegels zaten aan de muur geplakt en door deze te verwijderen zou de muurverf beschadigen. Ook was de verf geheel verkleurd. Niet mooi meer dus. Maar ik wilde zó graag die nieuwe spiegel. Dan maar een nieuw kleurtje op de muur. In dit artikel kun je lezen hoe we deze spiegel zelf gemaakt hebben, wat super simpel was. 

Deze spiegel hangt al een hele tijd aan de muur en ik ben er enorm blij mee. Het is echt een bijzonder item in mijn kamer! In dit artikel laat ik jullie dus zien hoe Thijs en ik deze in elkaar geflanst hebben, wat echt super simpel was. De DIY komt oorspronkelijk van deze blog. Deze aanwijzingen hebben we ook grotendeels gevolgd, maar ik wil hier graag vertellen hoe wij het exact hebben gedaan. Mijn spiegel komt van IKEA, echter lijken ze deze niet altijd in het assortiment te hebben. De spiegel kostte €30. De riemen heb ik gekocht bij H&M, voor ongeveer €10 per stuk. Redelijk prijzig, maar het waren precies de riemen die ik in gedachten had. Goedkoper zou je ze misschien op de markt kunnen vinden. Zelf heb ik gekozen voor donkerbruin leer, maar je kunt elke kleur gebruiken die je wilt!

Je hebt nodig:

– Een grote, ronde spiegel met brede rand
– Twee riemen van beide ongeveer 200 cm
– Een lijmpistool
– Een spijker om de spiegel aan te hangen.

Zo maak je het:

– Leg de spiegel op bijvoorbeeld een kleed om lijm op de grond te voorkomen. Je zult misschien een beetje knoeien.
– Maak de riemen aan elkaar vast met de gespen en leg rondom de spiegel. Je kunt nog een beetje spelen met de lengte van het deel waaraan je de spiegel ophangt. Ik heb er zelf voor gekozen ongeveer 20 cm ruimte tussen de spiegel en de spijker te laten. 
– Dan lijm je voorzichtig de riemen vast aan de spiegel. Gebruik genoeg lijm en ga voorzichtig te werk. De lijm droogt snel, dus je moet er snel voor zorgen dat de riem werkelijk vastgeplakt zit. 
– Vul overige gaatjes nog op met een stipje lijm en laat even drogen.
– Als je er zeker van bent dat de lijm goed droog is en de riem stevig vast zit, kun je de spiegel ophangen! Wij hebben hem bevestigd met een spijker aan de muur, maar een schroef werkt ook prima. 

Tada! Met maar een paar stappen heb je een mooie spiegel hangen. Ook heb je maar weinig nodig en kun je het zo duur maken als je zelf wilt, door bijvoorbeeld te variëren met het soort spiegel en de riemen. Hierdoor is het geschikt voor iedereen, zeker ook omdat er geen lastige technieken bij komen kijken! Ik vind deze spiegel echt een pronkstuk en een voordeel vind ik dat hij zo lekker groot is. Zo’n soort spiegel met riemen is overigens erg hip tegenwoordig, je ziet dit steeds vaker voorbijkomen. Zo zag mijn vader bijna dezelfde spiegel hangen op de golfbaan, een paar dagen nadat ik deze zelf gemaakt had! Super toevallig. Ook zag ik pas op Instagram een foto van een hotel die deze spiegel had hangen. Het is dus echt een hippe eyecatcher! Deze spiegel maakt mijn kamer groter lijken en is bijzonder zonder kitsch te zijn. Je snapt het denk ik al, ik ben echt hartstikke blij met mijn spiegel. 

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Zolderkamer Thijs
Interieur
Thijs

Roomtour: Thijs’ paradijs

Mijn zolderkamer is absoluut m’n pareltje. Een jaar lang hebben mijn vader en ik de zolder verbouwd en ik heb het helemaal zelf ontworpen, echt gaaf! In dit artikel laat ik mijn kamer zien.

Lees Verder »
Interieur
Thijs

DIY bedbank

Wil jij ook zo’n trendy logeerbed/loungehoek? Lees dan snel maar even verder, want in dit artikel laat ik dit leuke idee zien!

Lees Verder »

Leave a Reply

1 + 14 =

Close Menu
×
×

Basket