Instagram has returned invalid data.

DIY terrrium pakket

27 november 2017

Vind je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media, dat helpt ons ook weer!

Geschreven door Nina

Een tijd terug kocht ik een DIY terrarium pakket bij Wildernis in Amsterdam. Ik wilde al een hele tijd een terrarium, maar vond de pre-made terraria zo duur. Toen ik dit pakket zag nam ik het zonder na te denken mee, want het is eigenlijk ook veel leuker om zoiets zelf te maken. Zo kun je zelf een mooie pot kiezen en je lievelings plantjes. In dit artikel laat ik zien hoe het pakket in elkaar zit en hoe ik mijn terrarium heb gebouwd!

WAT ZIT ERIN?

Het pakket bestaat uit drie verschillende zakjes. Daar zit het volgende in: actief houtskool, mos en hydrokorrels. “Huh?” hoor ik je al zeggen. “Waarvoor is dat dan?” Actief houtskool functioneert om het vocht te zuiveren en het gaat eventuele schimmelvorming tegen. De hydrokorrels vormen een drainage laag, dat overtollig water tegenhoudt. Het mos is voor de sier, maar het zorgt ook voor een goede vochthuishouding. Klinkt goed, toch? Dat zit dus bij het pakket inbegrepen, het zijn namelijk dingetjes die je niet zo snel bij de plaatselijke buurtsuper haalt. Verder heb je nog het volgende nodig: een mooie pot naar keuze (die af te sluiten is), je favoriete plantjes en wat potgrond. Het pakket werkt via een e-mail systeem, er zitten namelijk geen instructies bij. Deze krijg je dus via de mail door een mailtje te sturen. Hierin staat het proces super duidelijk beschreven. 

WAT VOOR PLANTEN KUN JE GEBRUIKEN

Niet alle planten zijn geschikt voor in een terrarium. Zo wordt het in het terrarium te vochtig voor vetplantjes en cactussen. In de instructies stond het volgende lijstje met plantjes die wél geschikt zijn:

– Varens
– Syngoniums
– Kleine Alocasia’s
– Fittonia’s
– Muehlenbeckia’s
– Hypoestes
– Kleine philodendrons

Zelf heb ik een kleine Alocasia Polly, een Fittonia en een Calathea Roseoptica “Dottie” gebruikt. Ik vond het leuk om roze te gebruiken, zodat de plantjes iets meer opvallen in het terrarium. Drie plantjes leek misschien een beetje overdreven, maar ik heb het voor elkaar gekregen om ze allemaal in de pot te laten passen.

EN DE POT?

Elke glazen pot is mogelijk. Zo kun je een weckpot gebruiken, die je bovenaan met een clipje sluit. Zelf heb ik gekozen voor deze grote glazen pot van Dille&Kamille met een kurken dop. Ik vond hem zó mooi dat ik hem hiervoor moest gebruiken. En ik moet zeggen dat ik het hier ook super leuk in vind staan. Je zou zelfs een mooie, glazen fles kunnen gebruiken. Hiermee creëer je een uitdaging om de plantjes goed in de pot te krijgen… Een uitdaging die ik niet aan zal gaan. Ik hou het bij een mooie, grote pot. 

HET MAKEN VAN HET TERRARIUM

Na al die praktische informatie is het eindelijk tijd om het terrarium in elkaar te zetten. Je bouwt het in lagen op, beginnende met de hydrokorrels. Hier strooi je het actieve houtskool overheen. Mijn pot is iets te groot om de hele ondergrond mee te bedekken, dus ik heb geprobeerd het zo veel mogelijk te verspreiden. Hierdoor mengden de hydrokorrels en de houtskool zich wel een beetje. Hierna strooi je een flinke laag potgrond in de pot. Dit moet genoeg zijn om de plantjes netjes in te kunnen zetten. Dan kun je de plantjes erin zetten! Afhankelijk van de hoeveelheid plantjes die je hebt kun je ze mooi positioneren zoals je zelf wilt. Bij mij was dit een beetje een gepriegel, omdat het er drie waren. Je wilt ook eigenlijk niet dat de bladeren het glas aanraken, want daar kunnen ze lelijk van worden. Maar goed, als je vindt dat je plantjes mooi staan dan druk je een beetje mos aan op de potgrond. Als de potgrond nog vochtig was hoef je geen water te geven, als deze droog was kun je een beetje water toevoegen. 

Hierna raden ze aan om de deksel een paar dagen van de pot af te laten, zodat de plantjes kunnen wennen aan hun nieuwe klimaat. Als het zo ver is om de pot af te sluiten ontvang je weer een e-mail. Daarna moet je vooral in de gaten houden hoe vochtig de pot is; een beetje condens is perfect. Als je te veel condens hebt, kun je de deksel eventjes van de pot af laten. Is de aarde te droog? Voeg dan een beetje water toe. Easy peasy. Mijn terrarium staat nu een paar weken en hij doet het goed! Alle plantjes leven nog, dus jippppppie. Ik ben fan.

DIY terrarium pakket

27 november 2017

Vind je dit een leuk artikel? Deel het dan op social media, dat helpt ons ook weer!

Geschreven door Nina

Een tijd terug kocht ik een DIY terrarium pakket bij Wildernis in Amsterdam. Ik wilde al een hele tijd een terrarium, maar vond de pre-made terraria zo duur. Toen ik dit pakket zag nam ik het zonder na te denken mee, want het is eigenlijk ook veel leuker om zoiets zelf te maken. Zo kun je zelf een mooie pot kiezen en je lievelings plantjes. In dit artikel laat ik zien hoe het pakket in elkaar zit en hoe ik mijn terrarium heb gebouwd!

WAT ZIT ERIN?

Het pakket bestaat uit drie verschillende zakjes. Daar zit het volgende in: actief houtskool, mos en hydrokorrels. “Huh?” hoor ik je al zeggen. “Waarvoor is dat dan?” Actief houtskool functioneert om het vocht te zuiveren en het gaat eventuele schimmelvorming tegen. De hydrokorrels vormen een drainage laag, dat overtollig water tegenhoudt. Het mos is voor de sier, maar het zorgt ook voor een goede vochthuishouding. Klinkt goed, toch? 

Dat zit dus bij het pakket inbegrepen, het zijn namelijk dingetjes die je niet zo snel bij de plaatselijke buurtsuper haalt. Verder heb je nog het volgende nodig: een mooie pot naar keuze (die af te sluiten is), je favoriete plantjes en wat potgrond. Het pakket werkt via een e-mail systeem, er zitten namelijk geen instructies bij. Deze krijg je dus via de mail door een mailtje te sturen. Hierin staat het proces super duidelijk beschreven.

WAT VOOR PLANTEN KUN JE GEBRUIKEN

Niet alle planten zijn geschikt voor in een terrarium. Zo wordt het in het terrarium te vochtig voor vetplantjes en cactussen. In de instructies stond het volgende lijstje met plantjes die wél geschikt zijn:

– Varens
– Syngoniums
– Kleine Alocasia’s
– Fittonia’s
– Muehlenbeckia’s
– Hypoestes
– Kleine philodendrons

Zelf heb ik een kleine Alocasia Polly, een Fittonia en een Calathea Roseoptica “Dottie” gebruikt. Ik vond het leuk om roze te gebruiken, zodat de plantjes iets meer opvallen in het terrarium. Drie plantjes leek misschien een beetje overdreven, maar ik heb het voor elkaar gekregen om ze allemaal in de pot te laten passen.

EN DE POT?

Elke glazen pot is mogelijk. Zo kun je een weckpot gebruiken, die je bovenaan met een clipje sluit. Zelf heb ik gekozen voor deze grote glazen pot van Dille&Kamille met een kurken dop. Ik vond hem zó mooi dat ik hem hiervoor moest gebruiken. En ik moet zeggen dat ik het hier ook super leuk in vind staan. Je zou zelfs een mooie, glazen fles kunnen gebruiken. Hiermee creëer je een uitdaging om de plantjes goed in de pot te krijgen… Een uitdaging die ik niet aan zal gaan. Ik hou het bij een mooie, grote pot. 

HET MAKEN VAN HET TERRARIUM

Na al die praktische informatie is het eindelijk tijd om het terrarium in elkaar te zetten. Je bouwt het in lagen op, beginnende met de hydrokorrels. Hier strooi je het actieve houtskool overheen. Mijn pot is iets te groot om de hele ondergrond mee te bedekken, dus ik heb geprobeerd het zo veel mogelijk te verspreiden. Hierdoor mengden de hydrokorrels en de houtskool zich wel een beetje. Hierna strooi je een flinke laag potgrond in de pot. Dit moet genoeg zijn om de plantjes netjes in te kunnen zetten. Dan kun je de plantjes erin zetten! Afhankelijk van de hoeveelheid plantjes die je hebt kun je ze mooi positioneren zoals je zelf wilt. Bij mij was dit een beetje een gepriegel, omdat het er drie waren. Je wilt ook eigenlijk niet dat de bladeren het glas aanraken, want daar kunnen ze lelijk van worden. Maar goed, als je vindt dat je plantjes mooi staan dan druk je een beetje mos aan op de potgrond. Als de potgrond nog vochtig was hoef je geen water te geven, als deze droog was kun je een beetje water toevoegen. 

Hierna raden ze aan om de deksel een paar dagen van de pot af te laten, zodat de plantjes kunnen wennen aan hun nieuwe klimaat. Als het zo ver is om de pot af te sluiten ontvang je weer een e-mail. Daarna moet je vooral in de gaten houden hoe vochtig de pot is; een beetje condens is perfect. Als je te veel condens hebt, kun je de deksel eventjes van de pot af laten. Is de aarde te droog? Voeg dan een beetje water toe. Easy peasy. Mijn terrarium staat nu een paar weken en hij doet het goed! Alle plantjes leven nog, dus jippppppie. Ik ben fan.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

DIY terrarium pakket

27 november 2017

Geschreven door Nina

Een tijd terug kocht ik een DIY terrarium pakket bij Wildernis in Amsterdam. Ik wilde al een hele tijd een terrarium, maar vond de pre-made terraria zo duur. Toen ik dit pakket zag nam ik het zonder na te denken mee, want het is eigenlijk ook veel leuker om zoiets zelf te maken. Zo kun je zelf een mooie pot kiezen en je lievelings plantjes. In dit artikel laat ik zien hoe het pakket in elkaar zit en hoe ik mijn terrarium heb gebouwd!

WAT ZIT ERIN?

Het pakket bestaat uit drie verschillende zakjes. Daar zit het volgende in: actief houtskool, mos en hydrokorrels. “Huh?” hoor ik je al zeggen. “Waarvoor is dat dan?” Actief houtskool functioneert om het vocht te zuiveren en het gaat eventuele schimmelvorming tegen. De hydrokorrels vormen een drainage laag, dat overtollig water tegenhoudt. Het mos is voor de sier, maar het zorgt ook voor een goede vochthuishouding. Klinkt goed, toch? 

Dat zit dus bij het pakket inbegrepen, het zijn namelijk dingetjes die je niet zo snel bij de plaatselijke buurtsuper haalt. Verder heb je nog het volgende nodig: een mooie pot naar keuze (die af te sluiten is), je favoriete plantjes en wat potgrond. Het pakket werkt via een e-mail systeem, er zitten namelijk geen instructies bij. Deze krijg je dus via de mail door een mailtje te sturen. Hierin staat het proces super duidelijk beschreven.

WAT VOOR PLANTEN KUN JE GEBRUIKEN

Niet alle planten zijn geschikt voor in een terrarium. Zo wordt het in het terrarium te vochtig voor vetplantjes en cactussen. In de instructies stond het volgende lijstje met plantjes die wél geschikt zijn:

–  Varens
– Syngoniums
– Kleine Alocasia’s
– Fittonia’s
– Muehlenbeckia’s
– Hypoestes
– Kleine philodendrons

Zelf heb ik een kleine Alocasia Polly, een Fittonia en een Calathea Roseoptica “Dottie” gebruikt. Ik vond het leuk om roze te gebruiken, zodat de plantjes iets meer opvallen in het terrarium. Drie plantjes leek misschien een beetje overdreven, maar ik heb het voor elkaar gekregen om ze allemaal in de pot te laten passen.

EN DE POT?

Elke glazen pot is mogelijk. Zo kun je een weckpot gebruiken, die je bovenaan met een clipje sluit. Zelf heb ik gekozen voor deze grote glazen pot van Dille&Kamille met een kurken dop. Ik vond hem zó mooi dat ik hem hiervoor moest gebruiken. En ik moet zeggen dat ik het hier ook super leuk in vind staan. Je zou zelfs een mooie, glazen fles kunnen gebruiken. Hiermee creëer je een uitdaging om de plantjes goed in de pot te krijgen… Een uitdaging die ik niet aan zal gaan. Ik hou het bij een mooie, grote pot. 

HET MAKEN VAN HET TERRARIUM

Na al die praktische informatie is het eindelijk tijd om het terrarium in elkaar te zetten. Je bouwt het in lagen op, beginnende met de hydrokorrels. Hier strooi je het actieve houtskool overheen. Mijn pot is iets te groot om de hele ondergrond mee te bedekken, dus ik heb geprobeerd het zo veel mogelijk te verspreiden. Hierdoor mengden de hydrokorrels en de houtskool zich wel een beetje. Hierna strooi je een flinke laag potgrond in de pot. Dit moet genoeg zijn om de plantjes netjes in te kunnen zetten. Dan kun je de plantjes erin zetten! Afhankelijk van de hoeveelheid plantjes die je hebt kun je ze mooi positioneren zoals je zelf wilt. Bij mij was dit een beetje een gepriegel, omdat het er drie waren. Je wilt ook eigenlijk niet dat de bladeren het glas aanraken, want daar kunnen ze lelijk van worden. Maar goed, als je vindt dat je plantjes mooi staan dan druk je een beetje mos aan op de potgrond. Als de potgrond nog vochtig was hoef je geen water te geven, als deze droog was kun je een beetje water toevoegen. 

Hierna raden ze aan om de deksel een paar dagen van de pot af te laten, zodat de plantjes kunnen wennen aan hun nieuwe klimaat. Als het zo ver is om de pot af te sluiten ontvang je weer een e-mail. Daarna moet je vooral in de gaten houden hoe vochtig de pot is; een beetje condens is perfect. Als je te veel condens hebt, kun je de deksel eventjes van de pot af laten. Is de aarde te droog? Voeg dan een beetje water toe. Easy peasy. Mijn terrarium staat nu een paar weken en hij doet het goed! Alle plantjes leven nog, dus jippppppie. Ik ben fan.

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.

Zolderkamer Thijs
Interieur
Thijs

Roomtour: Thijs’ paradijs

Mijn zolderkamer is absoluut m’n pareltje. Een jaar lang hebben mijn vader en ik de zolder verbouwd en ik heb het helemaal zelf ontworpen, echt gaaf! In dit artikel laat ik mijn kamer zien.

Lees Verder »
Interieur
Thijs

DIY bedbank

Wil jij ook zo’n trendy logeerbed/loungehoek? Lees dan snel maar even verder, want in dit artikel laat ik dit leuke idee zien!

Lees Verder »

Leave a Reply

two × 4 =

Close Menu
×
×

Basket