Wie zijn wij?

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze blog! Je vraagt je misschien af waarom wij voor de naam Kek Jekkie hebben gekozen, maar hier hebben we niet echt een heel goede reden voor. Het staat letterlijk voor een leuk jasje, maar wij vinden het gewoon een leuke opmerking die de moeder van Thijs zo nu en dan zegt en wij nu ook als grapje tegen elkaar zeggen!

Thijs:
“Ik krijg het regelmatig te horen: stop met je studie en ga industrieel ontwerpen studeren of doe een andere creatieve opleiding! Ja, gestopt ben ik, maar ik ga toch echt een heel andere richting op: technische natuurkunde. Teleurstellen hoef ik hen gelukkig niet, aangezien ik nu met Nina deze blog ben begonnen en het interieurgedeelte onder handen zal nemen. Laat ik dus even vertellen hoe mijn passie voor interieur is ontstaan.

Natuurlijk vond ik het altijd al erg leuk om een beetje na te denken over de inrichting van onze woonkamer, maar veel verstand hiervan had ik niet. Ik kan me nog goed herinneren dat ik in mijn nieuwe slaapkamer een auberginekleurige muur wilde met zwarte vlinders erop geschilderd… Gelukkig snap ik nu wel wat mooi en lelijk is.  Uiteraard is dit niet van de één op de andere dag gebeurd, maar dit was een heel proces van veel vtwonen en 101woonideeën tijdschriften lezen en een paar jaar verbouwen en kamers inrichten.
Dat laatste was echt een leuke ervaring: we gingen verhuizen naar een bijzonder jaren ’30 huis, dat tevens een hoekhuis is en het moest volledig opnieuw worden opgebouwd van binnen. Dit begon natuurlijk met een heleboel slopen, behang afsteken en oude tegeltjes repareren en vervolgens weer het opbouwen van de keuken, badkamer en zolder. Bijna alles deden we zelf, waardoor ik heel veel ervaring opdeed en tegelijkertijd moest ik met mijn moeder van alles bedenken over de inrichting. Hierdoor werd zondag ook onze vaste dag voor tripjes naar de Ikea en tuincentra als Groenrijk en Intratuin en nog steeds doen we dit bijna wekelijks, maar dan op vrijdag!
Het grootste project waaraan ik heb mogen werken was de zolderverbouwing. Het is een grote zolder waar twee kamers moesten worden gerealiseerd en ik had hier uiteraard enorm veel ideeën voor. Ik heb uiteindelijk alles uitgedacht, zoals de dakramen die ik wilde hebben en de kasten die we op maat moesten maken, en in overeenstemming met mijn ouders hebben we dit uiteindelijk ook zo aangepakt. Op de dingen als isoleren en stuken na, hebben mijn vader en ik alles samen gemaakt, wat vanzelfsprekend een enorme klus was, maar daarover zal ik nog wel een keer vertellen.
Ik heb echter niet alleen binnenshuis geklust. Nog voordat de binnenkant klaar was, was ik al begonnen met het aanleggen van de voortuin en later heb ik ook de achtertuin aangepakt.
Laat ik nog even snel vertellen wat mijn smaak is: ik houd heel erg van wit, en de rest is te beschrijven als vtwonen, maar dan zonder al die teksten en overige tierelantijntjes.”

Nina:
“Toen ik jonger was speelde ik al graag met de make-up van mijn moeder. Een beetje lipgloss en een likje mascara, ik vond het allemaal helemaal het einde. Die liefde is eigenlijk nooit verdwenen. Integendeel, make-up is nog steeds mijn grootste hobby. Niks vind ik meer relaxend dan me rustig bezighouden met een ooglook of om een nieuw product te testen. Ik ben overigens ook wel een echte oogschaduw hoarder. Mijn motto? Je hebt nooit genoeg. Al is dit misschien niet helemaal waar, maar goed, dat is een ander verhaal. Ik ben gek op dramatische oogschaduw met forse eyeliner, maar probeer ook graag nieuwe dingen of speel met een kleurtje, zoals roze. Oranje en rood tinten zijn mijn lievelings en hier kom ik eigenlijk altijd op terug, qua make-up. Van lippenstift moet ik het niet zo hebben, dat maakt eten alleen maar lastiger.

Make-up is niet mijn enige hobby. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en te leren. Ik probeer een beetje met fotografie te experimenteren en de resultaten hiervan kan je op de meeste foto’s op Kek Jekkie terugzien. Hiernaast experimenteer ik graag met kledingstijl: het liefste draag ik rokjes en jurkjes, maar als ik hier geen moeite voor wil doen ga ik voor comfortabel. Hierin probeer ik mijn eigen draai te vinden, en dat eindigt soms met betere resultaten en soms met slechtere. Ik ben gek op lezen, tv-series en spelletjes. Al moet ik toegeven dat ik hier mindert tijd voor heb dan ik zou willen.
Door Thijs raak ik ook steeds geïnteresseerder in interieur. Zo dedicated als hij is kan ik mezelf nog niet noemen, maar ik vind het leuk om m’n kamer op te fleuren met een nieuw plantje of een leuk accessoire. Mijn lievelingsplant is de cactus, want die is bijna niet dood te krijgen.
Op de blog zal je een mix van al deze dingen tegenkomen en af en toe zeker wat nieuws om het verfrissend te houden.”